Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Malul Ariesului, o continua groapa de gunoi... | VIDEO

Agora
Tools
Typography

Faptul de a considera anumite zone de pe malul Arieşului din Turda ca fiind o continuă groapă de gunoi nu este ceva nou şi se pare că situaţia continuă.

Nu este prima dată când ne referim la acest subiect care, de această dată, ne-a fost readus în atenţie de Viorel Radu.

Aflat în zonă cu două zile în urmă, cel care ne-a semnalat situaţia s-a arătat de-a dreptul intrigat de de ceea ce a văzut pe malul drept al Arieşului în zona apropiată de complexul Pelicanul şi bazinul de înot didactic de la Turda.

Elemente de mobilier, moloz, bucăţi de obiecte sanitare, textile şi, în general deşeuri provenite din construcţii sunt "plantele" ornamentale plantate de mâna omului nesimţit care cresc din ce în ce mai des pe malul râului care traversează Turda.

Având în vedere că situaţia neplăcută există în continuare acest fapt nu face decât să arate incapacitatea celor responsabili de a se ocupa de zona în care vegetaţşia existentă pare din ce în ce mai mult sufocată de gunoaie. Dar cui îi pasă?

Apropo, dacă tot este Turda oraş turistic, dacă tot unii politicieni locali încearcă să îşi atragă simpatii în an pre-electoral despre câte s-au realizat în oraşul turistic Turda, oare nu ar fi cazul să se amenajeze un traseu turistic şi în zona cu deşeurile de pe malul Arieşului? nu de alta, dar noi avem cel puţin două argumente potrivit cărora un astfel de traseu turistic ar fi viabil. Pe de-o parte, mulţi cetăţeni care merg în concedii preferă să ocolească aglomerările urbane şi să se cufunde în natură iar malul unei ape curgătoare departe de cădirile unui oraş cum poate fi numit decât natură? Apoi, pe de altă parte, într-o lume civilizată, aşa ceva nu există şi la fel cum copiii care cred că laptele vine de la supermarchet şi nu de la vacă ori aşa cum îşi fac selfie cu găini pentru că ei n-au văzut niciodată aşa ceva, turiştii care ne vizitează oraşul ar putea vedea cu ochii lor nesimţirea care sufocă natura. S-ar putea tăia şi bilete şi ar mai face administraţi locală un ban cinstit, chiar dacă pe necinstea şi nesimţirea unor locuitori ai oraşului turistic.

Până una alta, însă, vă invităm să vizionaţi câteva imagini de la un moment care nu are cum să fie decât normal în zonă: aruncarea de deşeuri pe malul apei fără niciun pic de bun simţ, ca şi cum acolo ar fi, de fapt, groapa de gunoi pentru deşeurile provenite din construcţii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS