Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Cel mai evident pod din Turda

Agora
Tools
Typography

Podul de peste râul Arieş, situat între strada Ştefan cel Mare şi Piaţa Romană, este, cel puţin la momentul de faţă, unul dintre cele mai "gustate" poduri din zona Turda.

Cu o refacere începută de o perioadă bună şi cu promisiuni privind încheierea lucrărilor înainte ca noi să scriem aceste rânduri au făcut din acest pod o zonă relativ "populară" din municipiul Turda.

Trebuie să recunoaştem că, în afară de tergiversarea lucrărilor, ceea ce ne-a atras atenţia este modul de execuţie a lucrărilor, cel puţin la nivelul de "consumatori" de infrastructură rutieră.

Din fericire pentru unii sau din nefericire pentru alţii, printre şoferii care trec peste podul din Turda mai sunt şi şoferi care au parcurs şi alte zone reabilitate, refăcute, reconstruite la nivel de carosabil, zone în care refacerea nu e la fel de evidentă la nivelul carosabilului cum e cel puţin pe sensul dat în folosinţă deja.

Cu o îmbinare a covorului asfaltic de un capăt şi celălalt al podului la maniera la care piesele sistemelor de suspensie sau de direcţie ale autovehiculelor ar putea spune multe dacă ar putea vorbi, pe sensul dat în folosinţă podul nu se poate lăuda cu aspectul de noutate. Adică să ajungi pe pod şi trecerea pe proaspătul covor asfaltic să fie similară cu trecerea peste denivelări numai la un pod nou refăcut nu te duce cu gândul.

Dar ce ne interesează pe noi detaliile astea? Avem sens nou de mers? Avem! Păi atunci să tăcem din gură, că doar trăim în România, unde ne-am obişnuit ca desconsiderarea beneficiarilor şi - pe alocuri - batjocura la adresa acestora este mod de viaţă.

De aceea, măcar ca idee, vă invităm să aruncaţi o privire şi peste cadrele pe care le-am "tras" în zonă.

pod vLink

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS