Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Ajutati-l pe Boureanu!

Agora
Typography
Iată că a trecut deja o săptămână şi o zi de când scriam un articol despre postarea de pe youtube.com a conferinţei de presă în care Cristian Boureanu anunţa că „Vara asta se poartă alb”.
La momentul respectiv, cu o săptămână şi o zi în urmă (şi la o săptămână de la lansarea sloganului electoral de susţinere a lui Traian Băsescu) fişierul avea 42 de vizualizări, ceea ce nouă ni se părea cam puţin pentru o campanie naţională, conferinţa de presă în care a fost anunţată respectiva campanie putând fi vizualizată, vorba aia, „world wide” (adică din întreaga lume, ca s-o spunem pe aia dreaptă pentru cei care n-au învăţat engleză nici măcar de la Cartoon Network).
Tot atunci, la momentul la care scriam articolul amintit, mai spuneam că dacă numărul de vizualizări va creşte, asta, cel puţin teoretic, ni se putea datora şi nouă.
Întâmplarea face ca la o săptămână şi o zi după acel articol al nostru, fişierul video cu conferinţa de presă a lui Cristian Boureanu să aibă 54 de vizualizări, adică cu 12 vizualizări mai mult (tot puţin).
În aceeaşi perioadă de timp, articolul nostru de acum o săptămână şi o zi a fost citit de 79 de persoane (da ştim, nu putem spune că e mult). Cum ar veni, am putea considera că nici măcar majoritatea din cei care au citit articolul nostru nu s-au sinchisit să vizioneze conferinţa lui Cristian Boureanu. Ba poate chiar mai puţini, pentru că cel mai probabil din cei 12 utilizatori care au vizionat conferinţa între timp, nu toţi au citit articolul nostru. Ba poate chiar niciunul dintre ei.
Presupunând, totuşi, prin absurd, că cei 12 care s-au uitat la conferinţă pe youtube.com au făcut-o la îndemnul articolului nostru, înseamnă că aproximativ 15,19% din cititorii articolului au vizionat conferinţa.
Acest text nu se doreşte a fi un studiu cât mai degrabă nişte rânduri despre nişte cifre. La fel de bine ştim că ştirea cu sloganul este veche şi şi-a pierdut, în timp, intereseul nemaifiind „caldă”. Totuşi, parcă e prea puţin.
De aceea, haideţi să îl ajutăm pe Cristian Boureanu să aibă mai multe vizualizări măcar în ultima săptămână înainte de referendum, să simtă şi el că acea conferinţă de presă a trezit interesul şi pe youtube.com sau, cum ar zice cineva cu o atitudine mai puţin oficială, să simtă şi Boureanu că îl bagă cineva în seamă.
Aşadar, haideţi să fiţi bourenii lui!
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS