Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Alexandru Cordos, despre importanta referendumului: „Sau punem pumnul in pieptul furtunii, sau pierim!”

Agora
Typography
Reprezentanţii USL Câmpia Turzii au organizat o întâlnire cu cetăţenii în cadrul căreia să le explice importanţa votului de pe 29 iulie. Aveţi, în continuare, parte din declaraţiile invitaţilor care au luat cuvântul la întâlnire.

Radu Hanga – primarul municipiului Câmpia Turzii
Măsura este una extremă şi când mă gândesc cu ce înverşunare se desfăşoară evenimentele, îmi aduc aminte că a existat acu’ vreo douăzeci şi ceva de ani un personaj care nu se dădea dus. Acel personaj care socotea că trebuie s-o sfârşească pe tron a ajuns să trăiască momente neplăcute şi ştiţi cu toţii la ce mă refer
Soluţia democratică este soluţia elegantă, este soluţia corectă, este soluţia prin care se rezolvă o nepotrivire de caracter între un lider şi poporul pe care îl conduce.
Vrem, nu vrem, viaţa este într-o permanentă desfăşurare. Oamenii îşi mai schimbă părereile ca urmare a concluziilor la care ajung, îşi mai schimbă şi dorinţele şi n-ai cum să te opui acestei schimbări.
Deci, eu vă propun: vă rog să discutaţi, să vă lămuriţi concetăţenii să meargă la vot. Sloganul nostru trebuie să fie în acest moment: cu toţii la vot!

Dorin Lojigan – viceprimarul municipiului Câmpia Turzii
Acum două luni ne-am întâlnit tot în această sală, tot în această componenţă şi, mai mult sau mai puţin, eram tot acelaşi auditoriu. V-am cerut la acel moment votul dumneavoastră de încredere şi, cu satisfacţie, pot spune că l-am obţinut pe 10 iunie, motiv pentru care vă aflaţi astăzi iarăşi, alături de noi, în această sală. V-am promis atunci că Radu Hantga va fi primarul municipiului Câmpia Turzii şi astăzi Radu Hanga este primarul municipiului Câmpia Turzii. V-am proimis atunci că vom avea majoritatea în Consiliul local şi astăzi, alături de colegi noştri din Partidul Conservator, avem majoritatea în Consiliul local. V-am promis atunci schimbarea şi astăzi, la o lună de zile după alegerile din 10 iunie, putem spune că schimbarea se vede la Câmpia Turzii şi dumneavoastră sunteţi cei care puteţi confirma acest lucru.
...să scăpăm de acela care a acoperit fraudele Partidului Democrat-Liberal, abuzurile, ameninţările, ascultarea telefoanelor, atacurile în şi la presă, poliţia politică, alegerile fraudate, controale abuzive la firme, taxele crescute. Să scăpăm de acela care i-a umilit pe fiecare dintre români, pe acela care a jignit jurnaliştii, a jignit profesorii, a jignit medicii, a jignit poliţiştii, a jignit magistraţii, l-a jignit pe Regele Mihai, i-a jignit pe bigetari, i-a jignit pe pensionari, i-a jignit pe militari, ne-a jignit pe noi toţi. Să scăpăm de cel care a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii Constituţionale atunci când le-a făcut „vizite” – între ghilimele – pentru a lua decizii importante pentru noi.

Alexandru Cordoş – senator PSD
...De aceea astăzi noi am venit încă odată la dumneavoastră şi spunea Petrică (Petre Pop, preşedinte PSD Câmpia Turzii – n.r.) că nu suntem mulţi. Suntem foarte mulţi! Suntem în această sală cei care vă pasă de ce se întâmplă la Câmpia Turzii. Nu este suficient, cred, în următoarele trei zile, până duminică, să le spuneţi şi celor care nu sunt astăzi aici, cu care vă întâlniţi, cei care, sub o formă sau alta, ne-au arătat că nu sunt de acord cu lucrurile care se întâmplă în România.
Mi-am luat cu mine, intenţionat, şi câteva materiale pe care dumneavoastră le-aţi văzut şi le-aţi primit. Oameni care se plâng că şi-au pierdut sănătatea pentru că prin voea preşedintelui şi prin mâna Guvernului, au închis spitale, oameni care şi-au pierdut pensiile şi-şi spun poveştile lor. Într-un cuvânt, oameni care nu pot să mai trăiască în ţara sa.
De aceea dumneavoastră, noi, cei care suntem aici, am ales să trăim cinstit. Dar se pare că preşedintelui Băsescu nu-i plac cei care doresc să fie cinstiţi, corecţi şi cei care doresc să rămână în ţara lor, să aibă un viitor pentru ei, pentru copiii lor, şi pentru părinţii lor.
Este un moment, poate, şi o spun mulţi dintre cei care se pricep la acest lucru, că ste unul din momentele importante, poate cel mai important după 1989, pentru România. Am spus-o duminică, alături de preşedintele Consiliului Judeţean şi o parte dintre colegii mei la Mărişel şi trebuie să ne readucem permanent aminte, pentru că sunt câteva cuvinte pe care Avram iancu le-a spus în 1848 şi sunt, acum, foarte actuale: „Sau punem pumnul în pieptul furtunii, sau pierim!”.
Vreau să vă mai arăt şi celălalt pliant în care, cu acest rânjet cu care-şi bate joc de popor Traian Băsescu şi Udrea şi ceilalţi din jurul lui, vin şi spun „Ori mergeţi voi la vot, ori ne întoarcem noi la putere”. Vreţi să se întoarcă la putere? Cred că nu. Ăsta trebuie să fie răspunsul nostru, dar pentru acest lucru cei din Câmpia Turzii, şi nu numai, faptul că aţi dovedit normalitate, aveţi un primar pe care demult îl aşteaptă Câmpia Turzii, trebuie să dovedim şi ţării şi că avem nevoie de normalitate în ţară, că avem nevoie de un preşedinte care nu să-şi bată joc de ţara lui, să-i pese de ce se întâmplă cu ţara lui, şi de aceea trebuie să le mai spuneţi oamenilor că noi, acum, nu alegem un alt preşedinte. Acum îl demitem pentru faptul că şi-a bătut joc de popor, pentru faptul că atâţia ani de zile ne-a tăiat speranţa zilei de mâine, aşa cum spuneam.

Adrian Spătariu – consilier local PC la Câmpia Turzii
Suntem convinşi că vom putea îndeplini toate promisiunile asumate, însă pentru aceasta estenecesar să î demitem pe preşedintele Traian Băsescu, întrucât coabitarea cu acesta este imposibilă.
Trebuie să readucem România pe un făgaş de normalitate. Nu mai avem nevoie de un preşedinte jucător care să se erijeze în prim-ministru, în Guvern, în Parlament, în Justiţie şi care să-şi subordoneze toate pârghiile şi mecanismele statului în interesele sale politice personale.
Referendumul este o expresie pură a democraţiei prin care fiecare persoană cu drept de vot are dreptul şi posibilitatea de a-şi exprima votul cu privire la o problemă – în cazul de faţă cu privire la demiterea preşedintelui Băsescu – şi sunt convins că veţi uza de acest drept iar pe data de 29 veţi vota „Da!” pentru demitere.

Ioan Roman – primar comuna Viişoara
Să ne exprimăm votul liber şi să-i dăm un „Da!” cum se cuvine domnului preşedinte jucător. Nu se poate ca-n opt ani de domnie să dăm poporului circ. În loc de pâine am dat circ. Nu se poate ca în opt ani de domnie să nu ne gândim la muncitori, să nu ne gândim să creem locuri de muncă, doar să creem circ, să producem dezbinare între toate categoriile sociale din România.
Penttru acest lucru, eu, în calitate de cetăţean, de părinte, vă îndemn să mergeţi la vot, vă îndemn să fiţi apostolii USL-ului şi să spuneţi fraţilor, vecinilor, să iasă duminică la vot şi să voteze „Da!” pentru demiterea lui Traian Băsescu. Doamen ajută!

Laurenţiu Tör – primar comuna Luna
Nu sunt Emil Boc, pentru că nu sunt sluga lui Traian Băsescu. Nu sunt Sorin Blejnar pentru că nu sunt hoţul lui Traian Băsescu. Nu sunt Adriean Videanu, pentru că nu sunt băiatul deştept al lui Băsscu. Drept pentru care, alături de toţi lunenii, o să votez „Da!” pentru că acest om trebuie să dispară din istoria noastră. El nu mai are loc în istorie. Dacă va rămâne, va rămâne o pată neagră. Vă mulţumesc! Votaţi „Da!”!

Remus Lăpuşan – preşedinte PSD Cluj
Să mergem pe 29 iulie la vot! Şi cuvântul de bază în aceste zile să fie „mobilizarea”! Să n-aveţi niciun fel de frică. Ei, în acst moment, aţi văzut că boicotează alegerile. De ce le boicotează? Pentru că în urmă cu două zile au văzut şi dânşii nişte cifre şi şi-au dat seama că sunt pierduţi. Şi au ales să boicoteze aceste alegeri pentru a-şi salva pielea. Aşa că noi trebuie să dăm o lecţie de democraţie şi săp explicăm tuturor cetăţenilor că dreptul nostru, dreptul de a vota, este un drept garantat prin Cosntituţie şi trebuie să uzităm din el pe 29 iulie!
Cred că, de asemenea, aşa cum ei n-au nicio greaţă să spună şi să facă şi să transmită mesaje negative, nici noi nu trebuie să stăm cu mâinile încrucişate. Trebuie să vorbim cu prietenii, cu colegii, cu părinţii, cu bunicii, cu nepoţii şi să ne gândim la viitorul copiilor şi, cu toţii, duminică, la vot!

Horea Uioreanu – preşedinte Consiliul Judeţean Cluj
Şi-acum îmi pun întrebarea: doriţi să ne întoarcem înapoi? La Elena Udrea, la Traian Băsescu, la Emil Boc, la Ridzi, la cine-o mai fi, la Roberta Anastase? Bănuiesc că nu! Şi cred că trebuie să facem acest minim efort ca-n 29 iulie să mergem la vot şi să votăm nu trebuie să vă spun cum, pentru că ştiţi dumneavoastră, sunt convins că veţi vota aşa cum trebuie.
Aţi văzut zilele trecute, domnul Traian Băsescu spunea „nu vreau să ajung înapoi la Cotroceni prin faptul că lumea nu se va prezenta la vot”. Asta a spus-o acu’ trei zile. Ieri zicea „Nu mergeţi la vot!”. Când a fost corect Traian Băsescu? De fapt, n-a fost corect niciodată. Ne-a minţit de fiecare dată. El a fost cel care a tăiat pensiile, el a fost cel care a tăiat salariile, el a condus guvernul României, nu l-a condus Emil Boc. Emil Boc era cu „Să trăiţi, am înţeles!”, înainte de-a zice Traian Băsescu vreun cuvânt.
De aceea, dacă nu vreţi să vă întoarcem la ce-a fost în urmă, haideţi să mergem cu toţii, în 29, la vot! În 29 iulie să hotărăşte soarta României. Este un moment istoric! N-am crezut că voi trăi un asemenea moment, dar cred că conştiinţa poporului şi conştiinţa dumneavoastră, a tuturor, este ca să ducem schimbarea până la capăt.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS