Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Nu sunt anti-Valentine’s Day, sunt Anti-Iubire pentru o zi...

Agora
Tools
Typography

Tânărul poet turdean Călin Pop şi-a exprimat gândurile în legătură sărbătoarea de import "Valentine's Day", o sărbătoare care pentru tot mai mulţi români este un prilej de a-şi arăta iubirea.

"Nu vă amăgiţi... Doar pentru că e «Valentine's Day». Nici o persoană nu poate să iubească mai mult decât e capabilă propria sa inimă să o facă" scria, pe pagina sa de facebook, tânărul turdean.

Iată, mai jos, continuarea mesajului lui Călin Pop:

Un ursuleţ de pluş mare şi roşu, sau o inimă imensă pe care scrie atât de formal "Te iubesc!" nu au ce căuta într-o trăire autentică a iubirii adevărate şi a fiorului ei ginagaş şi curat. Apropo, oare de ce pe majoritatea inimilor acelea roşii care se vând, e scris foarte mare "TE IUBESC!" cu nişte litere negre, foarte lungi şi foarte late? Poate că doar ca să se umple decorul... Şi aceasta e, de fapt, marea dramă şi marea tragedie: să ajungi să spui "TE IUBESC!", cum e scris pe acea pernă, sec şi doar ca să umpli un gol sau ca să mai ameliorezi o eventuală monotonie prezentă în relaţia cu cel de lângă tine.

Ce este, de fapt, acest "Valentine's Day" şi cine ne programează nouă o zi anume în care să iubim?! Ce facem în celelalte zile din an? Ne iubim mai puţin partenerul sau partenera doar pentru că nu e "Ziua îndrăgostiţilor"? A iubi e cel mai nobil sentiment! Iubirea o simţi sau nu o simţi. Nu poţi să te laşi presat de împrejurări sau de evenimente precum "Valentine's Day", ca să poţi spune "Te iubesc!", ca să poţi fi atent cu cel de lângă tine sau ca să îi dovedeşti cât de mult înseamnă pentru tine...

Aşadar, "Valentine's Day", este ceva mult prea comercial ca să aibă vreo legătură cu IUBIREA, care are alte unităţi de măsură decât nişte cadouri formale sau o "cină romantică". Iubirea gravitează în jurul ADEVĂRULUI, RESPECTULUI, ÎNCREDERII ŞI STATORNICIEI. Atunci când eşti statornic în dragoste, nu o să îţi iei o pauză, în care te opreşti din iubit pentru o vreme, pentru că eşti prea obosit sau plictisit, iar când vine "Ziua îndrăgostiţilor", o să te-apuci din nou să iubeşti din toată inima. Sunt absolut convins că nu am nici cea mai mică problemă cu acest "Valentine's Day" = "Ziua îndrăgostiţilor", ci am o problemă cu iubirea într-o singură zi, în care trebuie să fac toate câte le face un om îndrăgostit. IUBIREA trebuie sărbătorită în fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare oră, în fiecare zi, de către fiecare dintre noi!

Ca să închei într-o notă mai optimistă, singurul lucru cu care pot să fiu de-acord, să zicem aşa, este ca şi în 14 Februarie, să spunem "Te iubesc!" şi asta nu pentru a mă dezice de la toate câte le-am scris mai sus, ci pentru că nu trebuie ratată nicio zi pentru a spune "TE IUBESC!"

Vă rog să distribuiţi toţi cei ce sunteţi de acord cu mine şi să încercăm să schimbăm ceva în jurul nostru! Merci!

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS