Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Surorile Colcer sunt pe lungimi de undă diferite

Agora
Tools
Typography

Expoziţia de fotografie a Ioanei Colcer de la Câmpia Turzii a fost un prilej în care cei mai atenţi au putut observa că între surorile Ioana şi Raluca ar putea exista unele divergenţe.

Începând prin a spune că "îmi este foarte greu să vorbesc despre sora mea, care este artistă", Raluca recunoştea că "sunt foarte proastă la fotografie, chiar foarte proastă" totodată mărturisind: "îmi este foarte greu să vorbesc despre sora mea pentru că avem divergenţe multe în ceea ce priveşte arta".

Concret, la vernisajul expoziţiei de fotografie a surorii sale Ioana, Raluca spunea: "Astăzi când am venit m-am uitat în jur şi mi-am dat seama că unele lucruri sunt mereu între a fi şi a nu fi. Dar ce vedeţi aici exprimă a simţi momentul, a fi prezent în acel moment, a nu uita că sunt lucruri mai importante decât noi înşine şi că arta reprezintă ceva care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi".

Acuma, dacă e să ne întrebaţi pe noi - dar vă sugerăm să n-o faceţi! - chiar nu înţelegem cum, pornind fie şi de la o expoziţie de fotografie, poţi ajunge la concluzia că "arta reprezintă ceva care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi". Şi nici chiar faptul că "sunt lucruri mai importante decât noi înşine" nu ne poate obliga la preocuparea pentru artă. Dar când te ia valul discursului şi îţi vine să te iei în braţe şi să te pupi cu convingerea că ce lucruri importante spui...

Chiar mai mult, însăşi artista fotograf la vernisajul expoziţiei căreia se producea discursul din care am citat anterior vine şi aproximativ "desfiinţează" - din anumite puncte de vedere - discursul surorii Raluca, Ioana pur şi simplu spunând: "Văd, fac fotografia şi nu stau să analizez. Fotografia este ceea ce văd, pur şi simplu. O văd şi atât! Transmite mult mai târziu ceea ce am văzut. Stau şi mă mai uit câteodată la ele şi zic «Da' eu ce am făcut aici?»".

Deci discursul Ioanei Colcer - cea care de fapt realizase fotografiile - neagă în esenţă ceea ce cu câteva minute înainte spunea sora ei.

Pentru că "nu stau să analizez", "fotografia e ceea ce văd pur şi simplu" sau "transmite mult mai târziu" sunt afirmaţii care vin într-o suavă contradicţie cu "a simţi momentul", "a fi prezent în acel moment".

Dar să nu uităm că Raluca admitea divergenţele încă de la început, plus că - aşa reiese - una fotografiază Ioana şi alta înţelege Raluca.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS