Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

La Turda, consilierii primesc răspunsuri în funcţie de apartenenţa politică

Agora
Tools
Typography

Dincolo de orice afirmaţie - inclusiv cea din titlu - important este modul în care respectiva afirmaţie se susţine, importante sunt, aşadar, argumentele care vin în sprijinul oricărei afirmaţii. Iar cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Turda nu a făcut decât să aducă astfel de argumente.

Înainte de începerea şedinţei ordinare a Consiliului Local Turda din 31 martie, preşedintele de şedinţă - consilierul PNL (fost PD-L) Lucian Cordiş - s-a referit la punctul "Interpelări" al şedinţei ordinare a lunii februarie (din data de 25 februarie) când o parte din consilieri au avut intervenţii.

Astfel, printre cei amintiţi de Lucian Cordiş s-au numărat Cristian Felezeu (PNL), Dorina Arion (PSD), Lucian Cordiş (PNL, fost PD-L), Daniela Florea (PNL, fostă PD-L), Mariana Dobra (independent, fostă PP-DD), Sorin Bichiş (independent, fost PD-L) şi Ovidiu Micu (ALDE, fost PNL). Şi primarul Tudor Ştefănie a avut o intervenţie, dar primarul nu e consilier local, face parte din executiv şi e, cel mult, invitat la şedinţele consiliului local.

Întrebaţi dacă au primit răspunsuri la interpelările lor şi dacă sunt mulţumiţi de aceste răspunsuri, consilierii au răspuns fiecare în consecinţă:

  • Cristian Felezeu (PNL) - mulţumit
  • Dorina Arion (PSD) - nemulţumită
  • Lucian Cordiş (PNL) - mulţumit
  • Daniela Florea (PNL) - mulţumită
  • Mariana Dobra (independent) - nemulţumită
  • Sorin Bichiş (independent) - nu a oferit răspuns
  • Ovidiu Micu (ALDE) - a lipsit de la şedinţă

Aşa cum se poate vedea, singurii mulţumiţi de răspunsurile primite sunt PNL-iştii în timp ce restul fie nu sunt mulţumiţi de răspunsuri, fie au fost ignoraţi, prin "restul" înţelegându-se cei care nu au (sau nu mai au) nicio legătură cu PNL, partid din care face parte primarul, cel care conduce Primăria şi care are pârghiile necesare de a acţiona în urma solicitărilor sau propunerilor consilierilor locali.

Dar să intrăm puţin în detaliu!

Cristian Felezeu, de la PNL, atrăsese atenţia asupra zonei din spatele fostului cinematograf Tineretului. În aceeaşi zi cu şedinţa (25 martie) pe site-ul Primăriei Turda este postat un comunicat prin care se anunţă pentru 27 februarie (sâmbăta) o mare acţiune de salubrizare în spatele fostului cinematograf, în care implică operatorul de salubritate SC Prival Ecologic Servis.

Aşadar, nu e de mirare că răspunsul consilierului Cristian Felezeu este: "Am primit răspunsul, mulţumesc foarte mult pentru promptitudine. A doua zi după şedinţă s-a intervenit şi s-a făcut salubrizarea zonei din spatele cinematografului Tineretului".

Lucian Cordiş, de la PNL, semnalase problema gropii existente în zona intersecţiei din apropierea parcului din Turda Nouă. Ce credeţi că se întâmplă? Primăria Turda dă un comunicat cum că în zona intersecţiei cu pricina se va interveni pentru remedierea problemei semnalate, dar că acest lucru se va face într-o zi de duminică, adică atunci când circulaţia în zonă e mai puţin intensă.

În consecinţă, mulţumirea lui Lucian Cordiş nu are cum să fie decât evidentă: "Şi subsemnatul am avut o interpelare despre acea groapă de la intersecţia de la parcul din Turda Nouă. S-a şi remediat: mulţumesc pentru promptitudine!".

Dorina Arion, de la PSD, avusese o interpelare în legătură cu strada Nuferilor din Turda. În schimb, spre deosebire de mulţumirea înfăţişată de cei doi consilieri PNL, Dorina Arion spunea: "Am primit răpunsul, dar nu pot să fiu la fel de încântată cum a fost colegul meu Felezeu. Aştept şi eu odată, la o intervenţie pe care eu am făcut-o, să mi se răspundă «s-a intervenit», «s-a reabilitat», aşa cum s-a răspuns domnului consilier Cordiş. La mine răspunsul e «se va interveni», acelaşi viitor ipotetic de care spuneam. Eu am cerut ca strada să fie reabilitată, nu doar plombări. Cine cunoaşte strada Nuferilor, veţi vedea că e vorba şi de borduri, de o alee care trebuie făcută pentru pietoni, deci e o lucrare mai serioasă. Nu pot să fiu mulţumită de răspuns".

Pe de altă parte, Mariana Dobra, consilier independent, avusese o intervenţie privind curăţenia stradală. "Eu nu am primit niciun răspuns. Era vorba de curăţenia stradală" spunea Mariana Dobra, moment în care Lucian Cordiş a simţit nevoia să intervină precizând "suntem în luna curăţeniei", cumva dând de înţeles că oricum se va face curat. Dar Mariana Dobra a continuat: "Este un lucru pe care l-am constatat atât eu cât şi foarte mulţi locuitori în zona începând cu sensul giratoriu (n.r.: din faţa Teatrului "Aureliu Manea") şi până la spital (n.r.: strada Avram Iancu şi, eventual, începutul străzii Andrei Mureşanu). Curăţenia se face superficial. Eu am fost prin zonă şi au trecut autobuze sau maşini mai mari mai cu viteză şi au ridicat un nor de praf deşi se vedea că s-a făcut curat, s-a măturat. Dar raza pe care o descriu oamenii cu acele măturoaie din trei nuiele este imens de mare şi tot atâta mizerie cât adună, tot atâta rămâne şi în conrinuare. Nu este o constatare doar a mea... Persoanele care sunt desemnate să îi controleze pe aceşti oameni ar trebui să îşi facă mai bine treaba. Anul trecut îmi amintesc că lucrătorul spunea «trebuie să fac curat pentru că mă verifică şeful»...".

Luând în considerare doar cele patru exemple, iată cum peneliştii îşi găsesc rezolvarea problemelor, iar ceilalţi nu. Chiar ma mult, observaţi cum în amblele cazuri semnalate de cei doi penelişti există un termen comun: promptitudinea cu care s-a intervenit! Evident cei cu anumite afinităţi politice ne-ar putea contrazice invocând faptul că unii ridică probleme care au rezolvare în timp ce ceilalţi ridică probleme a căror rezolvare este mai anevoioasă. Serios? Păi acel SC Prival Ecologic Servis care a răspuns la comandă în cazul solicitării penelistului Felezeu, nu e acelaşi SC Prival Ecologic Servis care ar fi trebuit să răspundă la fel la comandă când e vorba de curăţenia stradală? Sau operatorul de salubritate nu lucrează numai în baza comenzilor primite de la Primărie? Păi atunci e mai evident că Primăria dă comenzi numai pentru rezolvarea anumitor probleme...

Desigur, se poate spune că e doar o coincidenţă, că nu e ceva general. Până la a aprecia dacă este sau nu o simplă coincidenţă, e o evidenţă!

Mai mult, poate fi vorba şi de un oarecare joc de imagine prin care se induce, astfel, în mentalul opiniei publice că doar problemele semnalate de penelişti (care au la îndemână executivul prin primarul PNL) sunt cei care ar avea pârghiile pentru rezolvarea problemelor. Deci un cetăţean, dacă doreşte ca problema să-i fie rezolvată, trebuie să se apropie de PNL, pentru că, uite, ceilalţi consilieri îşi pot răci gura, că nu au nicio şansă. Şi această apropiere de PNL este vizată în subsidiar - chiar dacă uneori inconştient, deşi politicienii tot politicieni rămân înainte de a fi oameni - pentru că suntem în campanie electorală neoficială şi cetăţenilor le trebuie puţin spălat creierul pe ici, pe colo, prin locurile esenţiale.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS