Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Ca vaca-ntre flori

Agora
Typography

Este deja un fapt cunoscut că, inclusiv în regnul animal, unele animale au grijă de altele, le supraveghează şi chiar le pot impune un anume tip de conportament.

Cumva mai atipici fiind, observăm că există şi situaţii diferite. Poate sunt cazuri unice, sărituri peste legile firii - ca să le numim aşa - sau chiar mutaţii genetice, dar iată că, deci, există şi situaţii în care unele animale nu au grijă de animalele pe care le au în grijă.
Spre exemplu, în imaginea din poză se poate lesne vedea o vacă - de fapt e o vită, ca s-o spunem pe aia dreaptă! - lăsată aproape de izbelişte să îşi facă de cap pe unde o duce capul. Chiar dacă în alte situaţii am surprins-o numai la o scurtă promenadă, ieşită doar cât să balege asfaltul, de data aceasta vita - ca să nu ne ,mai tot ascundem după deget - a sărit puţin pârleazul şi s-a dedat la înfruptări din decor.
E adevărat, nu s-a apucat să mănânce vreun Rembrandt, vreun Picasso sau vreun Michelangelo. A mâncat doar din decorul oferit cu atâta generozitate de mama natură, cu care - e certă treaba - că se simte într-un fel de fraternitate universală.
Dacă, de exemplu, în comuna Tureni administraţia locală a şi demarat o campanie prin care toate animalele lăsate libere pe domeniul public sunt confiscate - proprietarul fiind nevoit să plătească sume relativ considerabile pentru a le recupera, plus amendă contravenţională - în oraşul turistic-european Turda, vacile umblă libere pe stradă. Le-aţi văzut şi voi, cu siguranţă... Şi nu doar vacile, că s-au mai văzut şi cai, ca să nu mai spunem de câinii care umblă în haite mai ceva ca şi cum oraşul ar fi depopulat.
În mini-legislativul turdean s-a schimbat puterea politică. Dacă cei de dinainte nu au făcut nimic - şi au fost "răi" din această cauză - ne aşteptăm de la ăştia noi, care se declară mai "buni", să mişte un deget în sensul ăsta. Nu, nu ne refeream la degetul ăla care poate fi interpretat, greşit, ca răspuns atitudinal la sesizări de genul, ci să mişte degetul de lângă, să arate problema - s-o identifice - şi s-o rezolve. Asta dacă în itinerarul turistic nu se doreşte, cumva, îmbinarea citadinului cu ruralul sau prezentarea unei armonii depline între asfalt şi căruţă cu pneuri uzate numere de înmatriculare provizorii expirate (chiar, Poliţia sau RAR-ul nu se sesizează?).
Apropo! Ne-am dat seama ce-ar putea fi mai graţios decât o vacă-ntre flori: o balegă-ntr-o vază... Măcar cât procesul digestiv să ajungă la un final oarecare şi să încheie cercul... înspre flori, normal.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS