Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Păunel se împăunează în vector de imagine politică al Consiliului Judeţean Cluj

Agora
Tools
Typography

O bună parte din cele mai recente comunicate transmise de pe adresa oficială a Consiliului Judeţean Cluj nu sunt semnate de “Biroul de presă” ci direct de către preşedintele CJ Cluj, Păunel Tişe.

Mai mult, aceste comunicate par să îmbrace haina unei dispute politice mai degrabă decât să fie comunicate informative pe partea administrativă, parte care este locul de joacă al unui consiliu judeţean.

Altfel spus, preşedintele consiliului judeţean, domnul Păunel, pare să insiste în a sculpta în imaginea administrativă a insituţiei al cărei preşedinte a fost ales, un profil politic, în tuşă mai degrabă personală, necaracteristic pentru instituţia pe care o conduce.

Aici este unul din cele mai recente comunicate semnat de domnul Păunel (apropo, e semnat Alin Tişe, dar Alin este şi Păunel) în care se regăsesc opinii şi atitudini tip manifest precum: “bugetul PSD”, “guvernul PSD fură banii clujenilor”, “opriţi bătaia de joc”, “partidul-stat PSD”, “d-na Shhaideh, executanta d-lui Dragnea” etc.

Nu este lipsit de evidenţă faptul că, cel puţin în acest comunicat, nemulţumirea domnului Păunel se îndreaptă spre modul în care s-a făcut alocarea de fonduri şi judeţul Cluj ar fi fost “prejudiciat” pe criterii politice.

Dar poate domnul Păunel nu îşi aminteşte de hotărârea Consiliului Judeţean Cluj prin care a alocat - pentru unele comune şi oraşe mai mici decât Turda - sume mai mari decât suma alocată Turzii, lucru semnalat de administraţia turdeană la momentul respectiv prin primarul Matei.

Ca să ne reamintim, dacă Turzii i-au fost alocaţi 720.000 de lei, iată cui au fost alocate sume mai mari decât municipiului Turda (oare tot pe criterii politice?):

  • 1.195.000 de lei - Câmpia Turzii (primar PNL)
  • 1.195.000 de lei - Huedin (primar PNL)
  • 760.000 de lei - Sâncraiu (primar UDMR)
  • 750.000 de lei - Izvoru Crișului (primar UDMR)
  • 750.000 de lei - Moldovenești (primar UDMR)
  • 750.000 de lei - Săvădisla (primar UDMR)
  • 750.000 de lei - Suatu (primar UDMR)
  • 750.000 de lei - Unguraș (primar UDMR).
  • 740.000 de lei - Buza (primar UDMR)

Iar asta, în contextul în care PNL are 50% din consilierii judeţeni, UDMR are 19,44% iar PSD are 30,56%,  iar privind la sumele de mai sus, înţelegem ce şi cum cu majorităţile prin CJ Cluj.

Adică să nu uităm că este cunoscută “alianţa” neoficială (dar cu urmări) dintre liberali şi udemerişti, cel mai clar exemplu fiind la Câmpia Turzii unde maghiarii au dat un vot de ajutor actualului primar PNL Dorin Lojigan, în schimb unul din consilierii UDMR primind funcţia de viceprimar prin votul cel puţin al majorităţii PNL-UDMR.

Adică oare cât de greu este să fii ipocrit? Se dovedeşte că absolut deloc...

Paranteză: (Pe site-ul CJ Cluj consilierii locali sunt prezentaţi în funcţie de formaţiunea politică: primi sunt PNL - cu 18 consilieri - urmează UDMR - cu 7 consilieri - apoi PSD - cu 11 consilieri. Ordinea nu e nici una alfabetică a formaţiunilor politice şi nici una descrescătoare a numărului de consilieri, ceea ce înseamnă că şi de aici se poate deduce un oarecare tip de atmosferă in forul deliberativ judeţean) Am încheiat paranteza!

Altfel spus, Consiliul Judeţean Cluj este o instituţie administrativă nu politică, dar dacă preşedintele politic al instituţiei îşi propune să aibă atitudini politice, poate nu ar strica - dacă doreşte să păstreze prestanţa instituţiei - să se mai limiteze în ceea ce priveşte subsumarea instituţiei propriilor păreri şi să trimită comunicatele politice în nume personal de pe o adresă personală de email sau de pe o adresă a formaţiunii politice (dacă sunt opinii politice) sau, dacă legea, moralitatea şi instituţia îi premite, hai să îşi facă, pe site-ul CJ, o rubrică de editoriale, snoave, compuneri şi ipocrizie pe care să şi-o asume în totalitate, fără a angaja responsabilitatea instituţiei în propriile opinii ale preşedintelui.

Doar că ştiţi care e problema la noi? Şeful unei instituţii tinde să se confunde cu instituţia pe care o conduce, uitând că el (şeful) şi instituţia sunt două entităţi total distincte, iar dacă cea de-a doua poate rezista în istorie, cel dintâi e vremelnic într-un post în care a-ţi vedea lungul nasului e o dovadă de maturitate şi înţelegere a capacităţii de a distinge.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS