Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Romani si dupa Ziua Nationala

Agora
Typography

Pe unul din blocurile de pe strada Constructorilor din Turda poate fi văzut un drapel tricolor care flutură acolo de mai multe zile.

Apropierea Zilei Naţionale a României sau chiar Ziua Naţională ar fi fost prilejuri (sau "prileje", că cine ştie ce înalţi demnitari sau manelofili mai ajung să citească aceste rânduri) bune pentru a arbora tricolorul, gestul putând fi considerat, cumva, ca încadrat într-un val mai aparte care a trecut peste o ţară ce-şi doreşte să se simtă unită parcă acum ceva mai mult ca oricând.
Un drapel care rămâne în continuare să sfideze cerul înnorat şi rece şi după ce euforia Zilei Naţionale a trecut, pare să fie un fel de simbol al unei nevoi de apartenenţă, de identitate, nu prea mult afişată în ultimii ani, cel mai probabil, din varii motive dar care - cum a demonstrat chiar istoria ultimelor zile - se doreşte tot mai evidentă.
Cât va mai rămâne drapelul acolo, dacă va fi nins sau decolorat de soare ori când va dispărea, rămâne să aşteptăm şi să ne convingem.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS