Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Rezultate impotriva

Agora
Typography

Pe când toată lumea să dădea de ceasul morţii să întrebe lumea în stânga şi-n dreapta că ce crede, pe cine votează sau cine crede că o să aibă cele mai multe voturi, noi am zis că cel mai bine ar fi să ne punem în contră.

Aşa se face că am încropit un sondaj ca să aflăm cu cine nu ar vota lumea pe 9 decembrie 2012, motiv pentru care am şi adresat întrebarea în consecinţă: "Pe cine nu ai vota nici în ruptul capului în 9 decembrie?".
Până una alta să facem o precizare la care ne-am referit şi la momentul lansării sondajului: nu avem pretenţia că este reprezentativ ori că rezultatele lui ar fi - vezi Doamne! - de o acurateţe care te scoate din minţi. Cel puţin noi - nu ştim dacă şi voi - acceptăm că este un sondaj făcut pe internet şi care dă posibilitatea omului să se exprime.
cât despre exprimare, chiar dacă iniţial se potea vota de către un singur utilizator cu un singur IP odată la 48 de ore, aulterior am zis să "restrângem activitatea" şi să se poată vota o singură dată pe durata campaniei electorale.
Foarte concret, în urma votului utilizatorilor în sondajul în care se solicita un răspuns la întrebarea "Pe cine nu ai vota nici în ruptul capului în 9 decembrie?" rezultatele sunt după cum urmează:
USL (PSD+PNL+PC) - 40.5%
ARD (PDL+FC+PNŢCD) - 38.7%
PP-DD - 15.3%
Partida Rromilor - 2.7%
UDMR - 1.8%
PRM - 0.9%
Sigur, probabil vor fi unii care vor zice că s-au mobilizat arediştii să voteze împotriva useliştilor (dacă era invers, probabil că se zicea invers!). Probabil... sau probabil că nu...
Desigur, probabil vor fi unii nemulţumiţi care, votând, la repezeală, USL în sondaj credeau că aşa îşi arată simpatia şi susţinerea pentru USL şi abia apoi au văzut întrebarea şi şi-au dat seama ce-au votat, de fapt realizând ulterior că nu mai pot vota de la acelaşi IP în sondajul respectiv. Se prea poate şi nu ar fi de mirare, având în vedere că şi în viaţa reală mulţi şi-au dat seama prea târziu ce au votat dar asta e, greşelile se plătesc, neatenţia asemenea şi, vorba aia "live with it!" (ca să ne înţeleagă şi vorbitorii de Cartoon Network).
Dacă e să ne referim de-a dreptul, am putea spune că PRM-ul e cel mai iubit şi chiar UDMR-ul stă destul de bine în acest sens, acestea fiind partidele... pardon, scuzaţi, UDMR-ul nu e partid, e o chestie pe criterii etnice... acestea fiind formaţiunile pe care lumea nu le urăşte de moarte, vorba aia. Totuşi, dintr-o altă perspectivă, am putea spune că în ceea ce priveşte PRM-ul nu s-a votat împotriva lui pentru că "nu e ameninţare", deci e perceput ca u fel de cantitate neglijabilă, cu şanse puţine şi care nu încurcă meciurile. Se prea poate...
Ştiţi ce ar fi, totuşi, hilar? Ca, la modul general, la nivel naţional, USL să fie pe primul loc, ARD pe locul doi şi PP-DD pe locul trei, numai că invers (adică nu cu vot negativ, ci cu unul pozitiv).
Oricum, fără pretenţii de reprezentativitate, aşa cum spuneam, cu sondajul nostru nu ne-am propus neapărat să obţinem nişte rezultate pe care să le ridicăm deasupra capului să le arătăm la lume, cât mai degrabă să testăm vigilenţa celor care se dedau la votat pe internet. dacă am reuşit sau nu, asta doar voi puteţi aprecia, în special cei care v-aţi exprimat votul în cadrul sondajului nostru.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS