Şedinţa de joi, 11 aprilie a fost un bun prilej pentru reprezentanţii diverselor instituţii să se manifeste. Unul dintre reprezentanţi era şi Diana Martin iar instituţia pe care o reprezenta este Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
Tema era una generoasă - acţiuni în preajma sărbătorilor pascale - însă limbajul era, pe alocuri, unul de lemn... Lem de esenţă tare, contondentă pentru scăriţă şi ciocănel, dar mai ales pentru o capacitate medie de percepere a realităţii din mediul înconjurător.
Diana Martin a preferat să vorbească liber relativ puţin şi s-a axat mai mult pe citit o informare seacă şi asezonată cu expresii încremenite într-o semantică relativ anostă.
Ca să nu vă mai punem răbdarea la încercare, iată câteva mostre:
"Din partea DSVSA au fost luate măsuri minime specifice pentru asigurarea calităţii şi salubrităţii produselor de origine animală".
"Ca de obicei, s-au luat măsuri tehnico-administrative generale şi măsuri specifice pentru asigurarea salubrităţii şi calităţii produselor pe care le consumăm".
"S-a stabilit un program de activităţi tematice pe fiecare structură cu competenţe în domeniul siguranţei alimentelor şi s-a procedat la verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare de funcţionare în toate pieţele agro-alimentare, unităţile de procesare, unităţile de depozitare şi comercializare ale a alimentelor şi în special ne-am axat pe supermarketuri, carmangerii, laboratoare cofetărie-patiserie, brutării şi unităţi de aalimentaţie publică".
"Tot la nivelul circumscripţiilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor s-a asigurat permanenţa".
"Sacrificările tradiţionale fiind obligatoriu a se desfăşura în locuri autorizate, la nivel local s-a autorizat punctul de sacrificare miei organizat în perimetrul târgului de animale".
"Am luat măsuri ca acolo să avem un medic oficial, care să asigure şi să supravegheze bunul mers al lucrurilor, ca animalele care vin spre vânzare şi ulterior sacrificare să fie sănătoase să vină din gospodării şi ferme indemne de boli transmisibile şi să se asigure condiţii optime, minime de abatorizare şi tăiere a mieilor".
"Am luat şi vom lua în continuare măsuri vizavi de produsele comercializate în pieţe. personalul, atât cât este, va avea grijă ca în perimetrul pieţelor autorizate să intre numai producători autorizaţi, care au documente pentru ceea ce produc, starea lor de sănătate să fie aşa cum trebuie, consemnată în carnetul de sănătate, animalele, la fel, să fie sănătoase şi prezentarea obligatorie la control".
Deci să adormim liniştiţi numărând oi, că de miei şi controale are grijă DSVSA.