Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

Aroganta via PSD Cluj, marca Remus Lapusan

Agora
Typography

Prezent luni, 15 aprilie 2013, la Câmpia Turzii cu ocazia inaugurării - cu popă şi apă sfinţită stropită din busuioc peste enoriaşii de ocazie - unui spaţiu în care să aibă birou parlamentar şi deputatul PSD Aurelia Cristea, preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a PSD, Remus Lăpuşan, a vorbit.

Deşi au fost momente în care a fost invitat să ia cuvântul, au fost momente şi când doar a luat cuvântul. Şi într-unul din momentele din urmă enumerate, Remus Lăpuşan a lăsat impresia că discursul său a continuat fără el.
Vorbind despre problemele cu care se confruntă disponibilizaţii de la Câmpia Turzii, preşedintele PSD Cluj insista că o parte dintre oameni şi-au găsit un loc de muncă (ceva gen 30 din 1.000). Mai mult, psiholog ad-hoc, Remus Lăpuşan s-a arătat convins că cetăţenii de la Câmpia Turzii înţeleg că "aceste chestiuni (găsirea de locuri de muncă - n.r.) necesită timp". Chiar mai mult, preşedintele PSD Cluj s-a arătat convins, referitor la cetăţeni, că "ei înţeleg aceste chestiuni mai mult decât presa"...
Solicitându-i-se lămuriri în legătură cu ultima afirmaţie, Remus Lăpuşan a răspuns: "Da.. am spus... că înţeleg..."
Foarte pe scurt, în opinia lui Remus Lăpuşan presa e proastă, că nu înţelege nişte lucruri simple...
Să nu credeţi că Remus Lăpuşan preferă să iasă public cun un discurs pigmentat cu umor de şofer de basculantă numai aşa... Oricine crede că preşedintele PSD Cluj are atitudine de tractorist bronzat cu urma de maieu şi ceas Pobeda cu curea de imitaţie de piele se înşeală! Remus Lăpuşan este preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Cluj şi toţi pesediştii clujeni şi-l asumă ca lider îndrumător, far călăuzitor etc., la fel cum şi-l asumă inclusiv Victor Ponta care, cel mai probabil, crede cu tărie că Remus Lăpuşan este, prin funcţia sa, imaginea PSD la nivelul judeţului Cluj.
Dar de ce ar lăsa Remus Lăpuşan să se înţeleagă că presa ar fi aşa de proastă?
Păi, de exemplu, după ce preşedintele tuturor pesediştilor din judeţuol Cluj se lăuda cum a făcut el echipă aproape trei ani de zile cu don'ul Don de la AJOFM Cluj şi cum ştie el ce şi cum, şi cum ar putea face un seminar despre ocuparea forţei de muncă, şi cum combinatul social este cea mai excelentă (am forţat exprimarea cu comparativele) idee care va prinde viaţă la Câmpia Turzii ca să îi scoată din foame pe disponibilizaţii de la combinatul metalurgic din oraş, taman atunci - când Lăpuşan insista pe ideea potrivit căreia combinatul social e o reţetă de succes - vine cineva din presă şi spune public cum că "experienţele din Anglia arată că toate combinatele sociale deschise în Marea Britanie au eşuat după doi-trei ani deoarece există o contradicţie între formele asociative şi conducerea afacerii înspre profit".
Urât, foarte urât din partea presei să pună aşa o chestiune pe tapet taman în casa pesedeului care ridica în slăvi combinatul social. Şi, cum nicio faptă bună a presei proaste nu rămâne nepedepsită, a venit şi momentul în care Remus Lăpuşan a găsit că este potrivit să muşte presa de turul pantalonilor.
Experienţa umanităţii relevă că nu te opui decât celui pe care-l consideri potrivnic ţie. Sau de care te temi. În metadiscurs (adică printre rânduri, domnu' Lăpuşan) preşedintele PSD Cluj voia să spună că "lăsaţi, măi oameni, că voi ştiţi foarte bine că ce v-am spus noi e adevărat, nu ce vor ăştia din presă să insinueze, pentru că noi ştim ce facem şi suntem deştepţi nevoie mare, dar mai ales suntem convinşi că voi aveţi atâta minte să vă daţi seama că ce vă spunem noi e sfânt, voi sunteţi mai deştepţi decât ăştia din presă care în afară de să atace şi să bage beţe-n roate când suntem şi noi pe val, nu ştiu altceva".
He, he... Deci oricine ar crede că Remus Lăpuşan este acel tip de individ costumat în maieu cu găurele, pantaloni de "treling" şi şlapi de plastic care îşi petrece după-amiezele de vară jucând table în timp ce râgâie două beri în faţa blocului, se înşeală amarnic! Remus Lăpuşan este preşedintele PSD Cluj care ştie să ţină piept presei şi câteodată, când chiar nu merge, o face proastă, dar nu pe faţă, ci indirect. Adică atunci când presa pune pe masa dialogului nişte întrebări concrete, Lăpuşan pune pe aceeaşi masă o şopârlă.
Şi pentru că presa e proastă, cedează: am îneles prea bine că respectivul combinat social e mirific şi am înţeles şi că el va aduce lapte şi miere valurilor de disponibilizaţi de la Câmpia Turzii, la fel de bine cum am înţeles cât de experimentat este Remus Lăpuşan în domeniul socio-economic dar mai ales în domeniul ocupării forţei de muncă. Ce nu am înţeles - noi, presă proastă - este cum de nu a precizat Remus Lăpuşan, de exemplu, ce partid era la putere când a fost privatizat combinatul de la Câmpia Turzii - moment considerat de referinţă în decăderea combinatului - şi cu al cui gir politic s-a făcut respectiv privatizare.
Evident că până ne răspunde Remus Lăpuşan într-un mod argumentat/asumat, noi, presa, rămânem tot proastă, că altfel cum?  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS