Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Surfing politic de faţadă pe apa meteorică şi apa uzată contorizate de CAA

Editorial
Tools
Typography

În ultimele zile (sau săptămâni) lupta din campania preelectorală (pentru că există şi aşa ceva - pentru ei care nu v-aţi prins) pare să se fi înteţit din ce în ce mai mult.

Aşa cum inclusiv al nivel naţional se instituie ideea potrivit căreia "marea luptă" pentru localele din iunie se va da între "stânga" şi "dreapta" - orice or fi însemnând aceste două concepte într-o ţară în care partidele de stânga iau măsuri de dreapta şi viceversa - iată că şi pe plaiurile Arieşului lupta pare să se dea, de asemenea, între stânga şi dreapta, celelate partide făcând un frumos joc de gleznă apărute la înaintare - cu atât mai mult cu cât sunt alegeri dintr-un singur tur - ca să mai rupă nişte voturi de la unii şi de la alţii şi să le dea apoi, pe tavă, prin alianţe post electorale, câştigătorilor într-o atitudine umilă marca UDMR, formaţiune constituită pe criterii etnice care tot timpul vrea la putere, indiferent ce o fi însemnând această putere de-a lungul sfertului de veac de democraţie de faţadă din România.

Păi hai să vedem ce este dreapta şi ce este stânga aici, la noi. Dacă este să ne luăm după desenele animate "Pinocchio" - că politica arată ca nişte desene animate de cele mai multe ori în detrimentul cetăţeanului veşnic credul - dreapta e mâna care are degtul mare în stânga.

În rest, "stânga" înseamnă Radu Hanga şi Cristian Matei, Ponta, comuniştii, Iliescu şi mai ales Compania de Apă Arieş, în timp ce dreapta înseamnă Tudor Ştefănie, Dorin Lojigan, şi căpuşele din PD-L care au parazitat un PNL prea prost ca să vadă cum este confiscat de cei care au dus, cu Băsescu de mână, ţara de râpă, un PNL care vrea din nou la putere, asta după ani şi ani de democraţie de faţadă în care n-a reuşit de unul singur să ajungă la frâiele conducerii decât prin PD-L (alianţa D.A.) sau prin PSD (USL), un PNL ahtiat, se pare, după putere care acum, cu votanţii PD-L care mor să revină la conducere, ne explică ei cum e cu dreapta şi cu democraţia împotriva "comuniştilor" PSD-işti, ei, peneliştii angajaţi la stat.

De ce am amintit de Compania de Apă Arieş? Păi pentru că directorul CAA este candidatul PSD la funcţia de primar la Turda în timp ce actualul primar PNL, Tudor Ştefănie, iniţiază hotărâri de consiliu local - aprobatela Turda de PD-L-ul prespălat în PNL de mână cu udemeriştii şi vreo doi "independenţi" - pentru a boicota AGA a CAA şi, dacă se poate - nu că şi-ar dori cineva, Doamne fereşte!, dar dacă legislaţia o cere - să mai şi dizolve CA-ul de la CAA şi, poate, să schimbe şi directorul că, ce să vezi, hai să-l declarăm incapabil!

Pe partea cealaltă, la Câmpia Turzii, cetăţeanul Lucian Căbulea vine cu o petiţie cu care vrea să sară la gâtul CAA şi să-i ceară explicaţii primarului PSD Radu Hanga pentru nemulţumirile cetăţenilor privind activitatea CAA, un cetăţean care vine şi cere, prin petiţie, informaţii privind stadiile de implementare ale proiectelor derulate de CAA după ce CAA a aglomerat presa locală cu comunicate în care anunţa stadiile proiectelor derulate sau ale achiziţiilor realizate de se sătura lumea de comunicatele CAA, un cetăţean care reprezenta unul din grupurile de iniţiativă cetăţenească din Câmpia Turzii, grupuri în care numai noi identificăm nişte liberali, cetăţean care s-a eschivat din a da un răspuns direct la întrebarea "Faceţi parte din vreun partid politic?" şi toate astea într-o şedinţă în care viceprimarul PNL Dorin Lojigan se întâmplă să aibă asupra sa un document prin care să mai pună o piatră în sacul de cărat în spate de CAA.

Nu-i vorbă că şi CAA vine cu un comunicat prin care amână şedinţa AGA, ceea ce dă apă la moară celor care aveau azimut CAA.

Nici nu are rost să mai amintim aici de cei care se folosesc de funcţiile pe care le au şi de infrastructurile instituţiilor în care lucrează pentru a-şi face campanie preelectorală pe banii cetăţenilor, dar un lucru tot trebuie să punctăm! Sunteţi ridicoli: nu vă mai mascaţi orgoliile de politicieni la umbra unei legalităţi din care oferiţi jumătăţi de adevăruri şi asumaţi-vă lupta politică preelectorală fără a mai poza în jocuri de grădiniţă, demne de râsul ocricui care are un neuron funcţional. Încetaţi să mai fiţi ridicoli şi asumaţi-vă bărbăteşte acţiunile fără a mai considera - prin atitudinea şi jocul pe care îl faceţi - că cetăţenii sunt proşti! Nu de alta, dar să ştim şi noi pe cine votăm în cunoştinţă de cauză ca să ne aducă înapoi bunăstarea promisă de tăietorii de salarii şi crescătorii de TVA în timp ce buzunarele lor se umpleau de milioane de euro în detrimentul unui popor tot mai sărăcit.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS