Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Mircea Irimie - o noua "dare de seama"

Diverse
Typography

Deputatul turdean care reprezintă Partidul Conservator în Parlamentul României, Mircea Irimie, a făcut o nouă prezentare a activităţii sale de parlamentar.

De această dată este vorba de o sinteză a activităţii parlamentare în perioada ianuarie - septembrie 2014:

- Luări de cuvânt: 38 (în 20 şedinţe)
- Declaraţii politice: 33 (din care 28 consemnate conform materialului depus la secretariatul de şedinţă)
- Propuneri legislative: 47
- Întrebari şi interpelari: 20
- Conferinţe de presă în Parlament: 6

În cea de-a treia sesiune parlamentară a anului 2014, pe perioada ianuarie 2014 - septembrie 2014, am realizat următoarele:
- La invitaţia mea, d-na Maria Grapini, europarlamentar în Comisia pentru IMM-uri şi Mediu de Afaceri şi d-nul Laurenţiu Rebega, europarlamentar în Comisia Agricolă din Parlamentul European, au efectuat o vizită de lucru la Staţiunea de Cercetări Agricole Turda. Cei doi europarlamentari, impresionaţi de prezentarea domnului Ioan Haş, directorul Staţiunii de Cercetări Agricole Turda şi a doamnei Felicia Mureşan, secretar ştiinţific al Staţiunii, au promis să sprijine Staţiunea de Cercetare de la Turda, a doua unitate de cercetare în domeniul agricol din România, după Institutul de la Fundulea.
- "Ziua grâului şi a pâinii" a fost un alt eveniment organizat de către Staţiunea de Cercetări Agricole Turda, eveniment la care am avut onoarea să particip în calitate de invitat, alături de specialişti şi cercetători în agronomie şi zootehnie, din mediul universitar şi academic, fermieri şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale.
- Am participat alături de d-nul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la lansarea noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, desfăşurată la Baia Mare. Evenimentul care a găzduit peste 400 de fermieri din judeţele nord-vestice ale ţării (Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu Mare, Bihor) a vizat expunerea măsurilor care au drept scop eficientizarea şi dezvoltarea agriculturii în toate domeniile de activitate din mediul rural şi atragerea de fonduri europene care să ajute la susţinerea şi relansarea agriculturii în ţara noastră.
- D-nul Daniel Constantin a răspuns inviţatiei mele de a participa, alături de echipa sa de specialişti din Ministerul Agriculturii, la inaugurarea noului Centru Local APIA din comuna Mociu, centru menit să faciliteze accesul la informaţiile legate de fonduri europene şi de subvenţiile în agricultură, să îndrume şi să consilieze fermierii în vederea accesării schemelor de plăţi directe pe suprafaţă, finanţate din fonduri europene sau naţionale.
- Am iniţiat alături de reprezentanții Asociației Dieteticienilor din Romania, prima dezbatere naţională cu privire la reglementarea legislativă a profesiei de dietetician. Evenimentul a fost găzduit în Sala Mare a Primariei Turda. La dezbatere au participat, exprimandu-şi opinia, reprezentanţi importanţi ai mediului academic, politic și medical precum Anne de Looy - preşedinte de onoare al Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Dieteticieni - Vereşiu Ioan Andrei - preşedinte al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice - Roman Gabriela - preşedinte al Asociaţiei Române pentru Studiul Obezităţii - precum şi rectorii și iniţiatorii programului de studiu de Nutritie și Dietetică din universităţile de medicina şi farmacie din Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara, Arad şi Suceava.
- Am efectuat demersuri pentru înfiinţarea unui curs postuniversitar de 6 luni în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca care să pregătească specialişti în domeniul managementului spitalicesc, al policlinicilor şi secţiilor de specialitate, acest curs adresându-se atât medicilor din Romania cât şi celorlalte ţări din Europa de est. Am purtat discuţii în acest sens cu domnii Antonio Pelicia şi Andrea Gandolfi, renumiţi medici din Italia, cu domnul Petre Săuca, directorul Spitalului Judeţean Cluj şi cu domnul Valentin Cernea, pro-rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca.
- Am efectuat vizite la Spitalul Municipal Turda pentru constatarea dasfăşurării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a pavilionului central şi am iniţiat demersurile spre Ministerul Sănătăţii, în vederea alocării sumei de 20 miliarde lei pentru continuarea modernizării Spitalului Municipal Turda.
- De asemenea, am realizat demersuri spre Ministerul Culturii, în vederea obţinerii avizului necesar pentru Casa Etnografică din cadrul Muzeului de Istorie din Turda iar printr-o întrebare adresată domnului Kelemen Hunor, Ministrul Culturii, am solicitat readucerea la Turda a busturilor din bronz ale lui Decebal şi Traian, considerate simboluri istorice ale acestor locuri.
- Am răspuns pozitiv invitaţiilor de a participa la deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Turda, la inaugurarea Centrului SPA din cadrul Complexului Balnear Turda şi la festivităţile prilejuite de începerea noului an şcolar în cadrul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul".
- Am primit cu recunoştinţă şi bucurie invitaţia de a participa la sărbătorirea hramului Mânăstirii "Schimbarea la Faţa" din comuna Petreşti, la sfinţirea unei frumoase biserici din satul Valea Florilor, comuna Petreşti şi la comemorarea morţii voievodului Mihai Viteazul de la Mânăstirea Mihai Vodă din Turda.
- Am fost nelipsit de la evenimentele organizate şi desfăşurate în mediu rural, menite să reamintească tuturor valorile traditionale, folclorice, culinare, datinile şi obiceiurile strămoşeşti pe care satul românesc încearcă să le păstreze vii şi nealterate.
- Am răspuns cu bucurie invitaţiei domului Ioan Zeng, primarul comunei Mihai Viteazu de a participa la evenimentul "Fiii satului" desfăşurat în comuna renumită pentru "ceapa de Arieş" şi pentru vrednicia şi hărnicia locuitorilor ei.
- La invitaţia domnului primar Nicolae Făgădar, am participat la sărbătoarea "Fiii satului" din satul Rediu, comuna Aiton, alături de sătenii comunei şi de invitaţi renumiţi, interpreţi de muzică populară precum Mariana Morcan, Simi Deac, Marius Făgădar şi ansamblul de dansuri populare condus de maestrul Ioan Cuc.
- De asemenea, am răspuns invitaţiei doamnei Dana Mănăilă, primar al comunei Tureni, de a participa la "Sărbătoarea Buciu", sărbătoare care anual îşi propune să promoveze şi să pună în valoare datinile şi tradiţiile, obiceiurile şi folclorul local, meşteşugurile şi manufactura şi, nu în ultimul rând, bucătăria tradiţională.
- La invitaţia domnului primar Aurel Truţă am luat parte la sărbătoarea "Fiii satului" desfăşurată în satul Valea Florilor din comuna Ploscoş.
- De asemenea, la invitaţia d-lui primar Duca Augustin, am participat la acţiunea desfăşurată în satul Copăceni din comuna Sănduleşti. Actiunea, parte integrantă a unui proiect interşcolar iniţiat de primarul satului Copăceni, a avut ca protagonişti un număr de 65 de elevi din Danemarca.
- Am participat la lansarea volumului de poezii "Scrijelit în suflet", al unui tânăr frumos şi talentat, care a lansat o carte de poezii de suflet şi pentru suflet.
- De asemenea am fost încântat să iau parte la desfăşurarea proiectului de educare şi conştientizare a importanţei calităţii aerului "RESPIRĂ ADÂNC", realizat de Asociaţia Green Revolution în parteneriat cu fundaţia Carl Von Linde
- Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, am organizat, alături de colegii mei din Partidul Conservator, o acţiune inedită, arborând în centrul oraşului un drapel de 30 metri pătraţi şi lansând 100 de baloane tricolore însoţite de vulcani roşii, galbeni şi albaştri, acţiune menită să reamintească fiecărui român de lupta poporului pentru libertate şi de datoria sfântă de a servi cu credinţă interesele acestui neam.
- Am susţinut toate iniţiativele şi actiunile Organizaţiei de Tineret a Partidului Conservator. Tineretul conservator a confectionat şi a dăruit sute de iepuraşi, cu ocazia Sărbatorilor de Paşte. De asemenea, Ziua Internaţională a Copilului a fost marcată prin confecţionarea sutelor de jucării Modelino, însoţite de pachetele cu dulciuri şi dăruite de către tinerii conservatori copiiilor turdeni.

La final doresc să vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru mesajele de încurajare şi apreciere pe care mi le transmiteţi, unele dintre ele personal, altele prin intermediul reţelelor de socializare şi vă asigur în continuare de buna mea credinţa în toate acţiunile şi proiectele pe care le voi întreprinde, de dăruire şi loialitate faţă de interesul dumneavostră, al cetăţenilor acestui oraş.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS