Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Radu Hanga, dupa votul din turul doi al prezidentialelor din 2014 | VIDEO

Diverse
Typography

Radu Hanga este primar al municipiului Câmpia Turzii şi a avut de transmis un mesaj cu tâlc pe 16 noiembrie. Iată ce a declarat Radu Hanga la ieşirea de la urne:

"Mă întrebam, când am venit, dacă exercit un drept sau o obligaţie cetăţebnească. Până la urmă e şi una şi alta. Este dreptul omului de a alege şi este şi obligaţia de a alege cel puţin pentru ca, suportând urmările alegerii, să nu spună că n-a fost parte în deciziile care influenţează viaţa.
Pe de altă parte, mă gândeam la un subiect care poate fi chiar interesant şi anume mitul bunului împărat în conştiinţa românului. La 1874, ţăranii răsculaţi conduşi de Horea credeau că împăratul e de partea lor. Până la urmă, bietul Horea a sfârşit destzul de neplăîcut. La 1848 românii erau din nou convinşi că împăratul e de partea lor şi s-au luptat cu ceea ce credeau ei a fi duşmani sub conducerea lui Avram Iancu. Şi-mi amintesc că, după aceea, când a venit împăratul prin Transilvania şi l-a invitat pe Avram Iancu la o întâlnire, omul a refuzat şi a spus că un nebun n-are ce discuta cu un împărat mincinos.
Probabil că mitul ăsta dăinuie şi în ziua de astăzi. Nu ştiu cât va mai dura, dar va mai dura până când românii vor înţelege că bunăstarea şi viaţa lor depinde în primul rând de braţele şi mintea proprie şi apoi de împăraţi.
Oricum, şi împăraţii îşi au rostul lor pe lumea asta. Probabil că pentru împăraţi e mult mai uşor să facă rău decât să facă bine.
Acuma suntem în faţa unei alegeri, o să vedem ce o să iasă. Poporul votează, poporul decide, poporul suportă".

Declaraţia lui Radu Hanga poate fi vizionată AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS