Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Alina Gorghiu a pus Campia Turzii pe harta dezintereselor lui Tariceanu

Diverse
Typography

Prezentă la Câmpia Turzii cu ocazia aniversării a 25 de ani de liberalism în municipiu, copreşedintele noului PNL, Alina Gorghiu, a făcut diverse referiri la guvernarea toxică a PSD-ului. Normal, nu? Că ce-or face liberalii la braţ cu foştii pedelişti decât, ca opoziţie, să dea în cei de la putere?

Pentru a fi cât mai explicită în ceea ce voia să spună, Alina Gorghiu chiar a dorit să dea un exemplu care să susţină opinia exprimată la sediul PNL Câmpia Turzii, anume că "cel mai mare duşman pe care Partidul Naţional Liberal îl are, pe care România îl are în acest moment, este PSD-ul şi guvernarea toxică a PSD-ului". (Mă rog, sunt doi duşmani nu unul, dar trecem peste...)

Exemplul dat de Alina Gorghiu în legătură cu "ce este PSD-ul capabil să facă şi cum interpretează legea în funcţie de bunul plac şi de propriile opţiuni" a fost cazul Şova.

PNL-ul, spunea Alina Gorgiu, a fost cel care a cerut colegilor să nu transforme Senatul într-o instanţă de judecată. Şi ce mai spunea Alina Gorgiu în sediul PNL Câmpia Turzii? Că "respectăm prezumţia de nevinovăţie". Şi ce altceva mai spunea aceeaşi Alina Gorghiu în acelaşi sediu al aceluiaşi PNL Câmpia Turzii (că asta e mai interesant)? Păi că "vrem să-i dăm posibilitatea fiecărui parlamentar să-şi apere, să-şi protejeze, să-şi clameze nevinovăţia în faţa instanţelor de judecată".

Poftim?!...

Nu că ar fi Şova vreun pui de Făt-Frumos sau te miri ce uşă de biserică, dar parcă e prea interesant ce spune - oare fără să-şi dea seama? - Alina Gorghiu.

Adică susţii că că respecţi prezumţia de nevinovăţie. Şi ce înseamnă prezumţia de nevinovăţie? Păi înseamnă că un om este considerat nevinovat până când instanţa stabileşte altceva. Deci omul este prezumat nevinovat iar acuzatorii, procurorii, trebuie să vină şi să demonstreze că este vinovat. Până atunci, cel cercetat se poate scărpina unde vrea, ca orice nevinovat, iar procurorii să îşi facă treaba şi să vină cu probe că e vinovat.

Dar cum îşi motivează Alina Gorghiu susţinerea prezumţiei de nevinovăţie a cuiva? Păi spunând că acel cineva trebuie să meargă în instanţă şi să îşi apere, să îşi protejeze nevinovăţia. Ba chiar să îşi clameze nevinovăţia.

În momentul în care eşti pus în situaţia de a-ţi apăra, a-ţi proteja nevinovăţia, înseamnă că nevinovăţia ta este atacată, că de-aia trebuie să ţi-o aperi, să ţi-o protejezi, ceea ce echivalează că nu ai fi, de la sine, considerat nevinovat, adică prezumţia de nevinovăţie nu ar exista.

Ba mai mult, "a clama" înseamnă a chema cu voce tare, a te manifesta sau a te exprima cu voce tare sau chiar în termeni violenţi. Adică, din cele spuse de Alina Gorghiu la Câmpia Turzii, aceasta este de acord că un om trebuie să meargă în instanţă şi să-şi clameze nevinovăţia, eventual să strige cu voce tare: "Sunt nevinovat!". Păi asta mai este prezumţie de nevinovăţie, asta mai înseamnă respectarea prezumţiei de nevinovăţie?

În opinia liberalei Alinei Gorghiu, da!

Din punctul nostru de vedere ar fi două variante: ori Alina Gorghiu nu are proprietatea termenilor şi nu ştie ce vorbeşte, ori, prin termenii folosiţi lasă să se înţelegă, fără să vrea, ce înseamnă, de fapt, în opinia domniei sale, prezumţia de nevinovăţie. Sau hai că ar mai fi o variantă: asta consideră despre prezumţia de nevinovăţie şi, prin cuvintele folosite, dă cu subliminale în stânga şi-n dreapta.

Dar hai că asta a fost doar o paranteză. Noi de la altceva pornirăm...

Vorbind despre preşedintele Senatului - C. P. Tăriceanu - ca fiind cel care "a spălat toate rufele murdare ale PSD-ului" şi cel care "a fost cel mai bătăios purtător de cuvânt pe care PSD-ul l-a avut în timp ce domnul Victor Ponta s-a aflat într-un con de discreţie suspectă", Alina Gorghiu s-a adresat direct preşedintelui Senatului: "Îi cer astăzi, la Câmpia Turzii, lui Călin Popescu Tăriceanu să se grăbească spre Bucureşti, să dea această hotărâre, să o trimită către Monitorul Oficial, aşa cum îl obligă legea. Nu mai are niciun fel de pretext, nu mai are niciun fel de scuză şi nu mai are niciun fel de motiv să tergiverseze punerea în aplicare a unei decizii a Curţii Constituţionale a României!".

Concret, Alina Gorghiu se referea la un răspuns al CCR (Curtea Constituţională a României), răspuns prin care CCR solicita Senatului redactarea hotărârii de aprobare a solicitării venite din partea DNA (în cazul Şova, înţelegem).

Ceea ce n-a realizat, însă, Alina Gorghiu - sau poate a realizat, dar a lăsat-o aşa, că dădea bine - este că ridicolul situaţiei rezida în chiar spusele domniei sale. Iată ce spune Alina Gorghiu: " ...aşa cum îl obligă legea! Nu mai are niciun fel de pretext, nu mai are niciun fel de scuză şi nu mai are niciun fel de motiv să...". Deci din însăşi spusele Alinei Gorghiu rezultă că Tăriceanu este obligat de lege să... Deci dacă Tăriceanu va face ceva, o va face pentru că îl obligă, oricum, legea şi nu pentru că i-a cerut-o Alina Gorghiu taman de la Câmpia Turzii. Şi dacă asta e adevărul logic, ce-a fost, atunci, cu vrăjeala aia că "Îi cer astăzi, la Câmpia Turzii, lui Călin Popescu Tăriceanu..." Să ce?

Să ne înţelegem foarte bine: nu avem nimic cu Câmpia Turzii că doar şi noi tot pe aici trăim. Dar dacă îl trezeşti repede noaptea din somn pe Tăriceanu s-ar putea să nici nu ştie din prima în ce loc se află Câmpia Turzii exact pe harta României.

Concluzia, din punctul nostru de vedere ar trebui să fie, de fapt, asta: cât de proşti îi cred politicienii pe cei în faţa cărora mestecă vorbe care să dea bine, pe cei pe care îi cred mereu gata să facă botic la toate elucubraţiile pe care ei le revarsă pe gură?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS