Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Ce a uitat Vasile Blaga sa spuna la conferinta de presa a PNL de la Campia Turzii | VIDEO

Diverse
Typography

Cu certitudine vedetele politice ale ultimelor zile la Câmpia Turzii au fost cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Despre intervenţiile spectaculoase ale Alinei Gorghiu la conferinţa de presă am scris deja. Inclusiv de aceea ni se pare nedrept să nu ne referim şi la aripa pedelistă a noului şi spălatului PNL, adică la Vasile Blaga.

Spre exemplu, în conferinţa de presă Vasile Blaga...

Apropo, paranteză, că dacă nu, uităm: în conferinţa de presă Vasile Blaga a vorbit, înainte de adresarea întrebărilor, cam 3 minute şi 7 secunde. Din acestea, 1 minut şi 13 secunde a vorbit despre "mulţimim că ne-aţi invitat", "vă felicităm pentru aniversare" şi "peneleul e puternic", iar 1 minut şi 54 de secunde a vorbit despre cât de rău e PSD-ul. Cu alte cuvinte, din intervenţia sa Vasile Blaga a vorbit 61% din timp despre cât de rău e PSD-ul şi nu despre momentul pentru care se afla la Câmpia Turzii.

Similar, Alina Gorghiu a vorbit, înainte de întrebări, cam 5 minute şi 56 de secunde. Din acestea, două minute şi 16 secunde a vorbit despre PNL şi aniversare, iar 3 minute şi 40 de secunde a vorbit despre cât de rău e PSD-ul. Comparativ cu Vasile Blaga, Alina Gorghiu pare mai înverşunată, domnia sa vorbind despre cât de rău e PSD-ul cam 62% din timpul în care a vorbit.

Gata, am încheiat paranteza. Să revenim...

Aşadar, în conferinţa de presă a PNL, referindu-se la cât de rău este PSD-ul, Vasile Blaga spunea că Ponta este "specialist în minciuni, hai să fim serioşi" şi că "găseşte de cuviinţă nu să ia măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale, pentru creşterea gradului de încasare a TVA-ului, care este cel mai mic din Uniunea Europeană, ci găseşte de cuviinţă să-şi trimită zbirii să închidă micile afaceri".

Reţineţi bine ce a spus Vasile Blaga!

Trecem peste faptul că Vasile Blaga, probabil consideră că cei din provincie n-au televizor, nu citesc ziare şi nu au acces la internet şi că, deci, n-ar şti ce valoare are TVA-ul din România în comparaţie cu cel din alte state UE şi vă mai dăm un exemplu din învăţăturile lui Blaga către publicul său de la Câmpia Turzii (şi nu numai): "ne bucurăm că (n.r.: Victor Ponta) a preluat din programul nostru de guvernare măsuri de reducere a fiscalităţii, dar nu ne bucură faptul că domnia sa nu a prezentat românilor nicio analiză de impact pe tema asta".

Din nou, reţineţi ce a spus Vasile Blaga!

Mai apoi, când un coleg din presă se interesa ce opinie au cei doi copreşedinţi în legătură cu lideri politici PNL care au afaceri şi câştigă licitaţii pe bani europeni, a intervenit şi Marian Petrache - secretar general al PNL, de asemenea prezent la Câmpia Turzii - care spunea că nu e o problemă atâta timp cât licitaţia e câştigată legal, ceea ce e cât se poate de corect

Totuşi, dorind să fie spiritual, Marian Petrache spunea că, ce, liderii PNL nu trebuie să aibă un serviciu, nu trebuie să mănânce şi ei o pâine? Plus că, mai spunea Petrache, "din câte ştiu eu, liberalii au altă aplicaţie, spre afaceri". Sincer, deoarece pe înregistrarea audio se aude prost, nu suntem siguri dacă a spus "aplicaţie" sau "aplecaţie" - dorind să se refere la spiritul antreprenorial indus de liberalism - dar ştim că era corect să spună "aplecare".

Dar nu cât de bine cunoaşte limba română Marian Petrache vrem să scoatem în evidenţă aici, ci, eventual, cât de inadecvată a fost intervenţia sa.

Ca să nu ne mai lungim - pentru că, cel mai probabil, citiţi aceste rânduri ca să aflaţi ce nu a spus Vasile Blaga la conferinţa de presă - vă invităm să vă reamintiţi ce a spus.

Că v-aţi reamintit ce a spus, aflaţi ce n-a spus: n-a spus nimic despre impozitul forfetar dat în perioada de glorie a PD-L, cu un Boc în frunte, impozit care a distrus mii de mici întreprinzători pe care i-a lăsat pe drumuri, pe ei şi pe puţinii angajaţi pe care ei îi aveau.

Adică să vorbeşti despre un premier care îşi trimite zbirii să închidă micile afaceri când eşti unul dintre liderii care a girat - prin formaţiunea politică al cărei exponent erai, prin premierul dat de această formaţiune politică şi, din anumite puncte de vedere, chiar şi prin preşedintele pe care l-a dat această formaţiune politică - îngroparea unui mare număr de mici întreprinzători, asta pare puţin... nici nu ştim cum s-o numim.

Iar să te cheme Marian Petrache, să te bagi în dicuţie cu filosofii minimale despre spiritul antreprenorial al liberalismului când stai la mai puţin de un metru de cel care - aşa cum aminteam mai sus - a girat acţiunea care a avut ca finalitate distrugerea micilor întreprinzători, asta chiar că e inadecvare, dacă nu un simplu caraghioslâc de bâlci politicianist.

Iar cireaşa de pe tort abia acum vine! Blaga se arăta tare contrariat că premierul a luat nişte măsuri fără să facă un studiu de impact. Dar, aşa cum discutam şi cu un coleg ulterior, ştiţi ce nu ne-a spus Blaga? Ce studii de impact a făcut guvernul Boc când a tăiat salariile cu 25%? Ce studii de impact a făcut guvernul Boc când a majorat TVA-ul? Ce studii de impact a făcut guvernul Boc când s-au impozitat pensiile? Ce studii de impact a făcut guvernul Boc când au băgat România datoare la FMI? Ce studii de impact a făcut Băsescu când (cacofonia e de la el) le-a promis profesorilor că le măreşte salariile cu 50% apoi a zis că nu sunt bani?

Asta ne aşteptam noi de la Blaga să spună! Nu să vină să arunce cu acuze în stânga şi-n dreapta când tocmai nu-şi vedea bârna din propriul ochi.

Dar, pardon, lucrurile alea nasoale le-a făcut PD-L. Iar acum nu mai există PD-L, acum există doar un PNL mare şi puternic. Acum nu mai există pedelişti. A venit PNL-ul şi a aruncat cu înălbitor peste ei şi acum sunt toţi curaţi ca lacrima.

Ăsta este noul PNL mare şi frumos, cu pedeliştii lui cu tot şi cu ridicolul pe care îl emană marea dreaptă prin toţi porii atunci când are ocazia. Să-i votăm, că şi aşa - deşi s-a dorit o aniversare - avampremiera evenimentului de la Câmpia Turzii avea iz de campanie electorală.

Dacă vreţi să vedeţi secvenţe din intervenţia lui Vasile Blaga la conferinţa de presă a PNL Câmpia Turzii, le puteţi viziona AICI, dar să nu vă faceţi iluzii, că n-o să găsiţi în secvenţe ceea ce am zis clar că n-a zis.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS