Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Rectificare bugetara: Guvernul a alocat municipiului Turda cea mai mare suma din judet

Diverse
Typography

Aşa cum am transmis opiniei publice turdene în repetate rânduri, PSD Turda a făcut nenumărate demersuri pe lângă Guvernul Ponta pentru alocarea unor sume bugetului local al municipiului Turda.

Având în vedere sumele inițiale alocate oraşului nostru din bugetul central, am purtat discuții şi am adus argumente în întâlnirile noastre cu reprezentanții guvernului pentru a-i convinge de necesitatea imperioasă de alocare a unor sume consistente care să poată fi folosite pentru secțiunea de dezvoltare a bugetului local, aflată în mare "suferință" în prima jumătate a acestui an. Şi iată că am reuşit!

Răspunzând solicitărilor venite din partea cetățenilor, vă informăm că, în urma demersurilor pe care le-am întreprins pentru obținerea de finanțări, 10.307.000 RON au fost alocați de Guvernul României pentru municipiul nostru, cea mai mare sumă repartizată unei unități administrativ-teritoriale din județul Cluj, prin rectificarea bugetară din luna august 2015, astfel:

- 1.100.000 RON - Sume pentru plata unor hotărâri judecătorești pentru salariile în unitățile de învățământ preuniversitar de stat;

- 9.207.000 RON - Sume ce se repartizează unităților administrativ teritoriale care în anul 2015 au primit sume totale de echilibrare mai mici decât cele repartizate inițial în anul 2014 (6.190.000 RON - sume echilibrare TVA și 3.017.000 RON - echilibrare cote defalcate din impozit )

În urma rectificării bugetului de stat pe anul 2015, Guvernul României a repartizat 86.686.000 RON județului Cluj după cum urmează: 946.000 lei - Cheltuieli cu plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din Cluj; 13.485.000 RON - Sume pentru plata unor hotărâri judecătorești pentru salariile în unitățile de învățământ preuniversitar de stat; 72.255.000 lei - Sume ce se repartizează unităților administrativ teritoriale care în anul 2015 au primit sume totale de echilibrare mai mici decât cele repartizate inițial în anul 2014, o parte din aceste fonduri fiind destinate dezvoltării infrastructurii județene, modernizării şi reabilitării diferitor obiective locale.

Guvernul susține și va continua să susțină dezvoltarea județului Cluj și implicit a municipiului nostru, atât în ceea privește lucrările majore din infrastructură cât şi în cazul problemelor punctuale din comunitate, în sensul dezvoltarii economice şi sociale a oraşului. Locuitorii Turzii au tot dreptul la condiții demne de trai, drumuri pe care se poate circula, sistem modern de canalizare şi apă, străzi iluminate, servicii medicale de calitate sau zone de odihnă amenajate corespunzător. Aceste sume, alocate de Guvernul României, vor ajuta, prin concentrarea asupra dezvoltării urbane și prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură, la modernizarea economică şi socială, echilibrată şi durabilă a orașului nostru.

Angajamentele pe care PSD Turda și le-a asumat față de locuitorii acestui oraș, printr-un proiect fezabil pe termen mediu și lung, al cărui beneficiar este cetățeanul, cât și responsabilitatea față de oraș, reprezintă viziunea noastră pentru dezvoltare și stabilitate. Sprijinul pe care formațiunea noastră politică l-a acordat municipiului în contextul actual, demonstrează încă o dată abordarea pragmatică și în interesul public, dedicată în totalitate orașului și locuitorilor acestuia.

Președinte PSD Turda
Matei Cristian

{fcomment mail_to=This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS