Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

M10 s-a lansat sambata, 3 octombrie 2015, si la Campia Turzii

Diverse
Typography

Constituirea filialei formaţiunii M10 a avut loc sâmbătă, 3 octombrie 2015, printr-o întâlnire a unor reprezentanţi ai partidului cu cetăţenii.

Prezenţi la lansare a de la Câmpia Turzii au fost conferenţiar doctor Adrian Papahagi, Adela Mârza (coordonator judeţean al M10 Cluj şi coordonator Transilvania NV), Horaţiu Anca (departamentul de comunicare şi HR) şi Horaţiu Hatoş, coordoator local al partidului.

"Am venit să vă vorbim despre motivele pe care noi şi, în viitor, poate şi pe dumneavoatră vă vor determina să vă alăturaţi nouă" spunea Adela Mârza, transmiţând totodată celor prezenţi convingerile sale: "cred în M10, cred în primul partid cu adevărat curat format în România de o femeie foarte curajoasă, m-am bucurat să fiu alături de ea şi sper ca şi dumneavoastră să ne susţineţi".

"Sunt aici pentru că am obosit să stau să nu fac nimic şi să văd cum toate curg pe lângă mine într-o direcţie în care nu eeste OK" spunea şi horaţiu Anca, la rândul său convins că "M10 este singura formaţiune necontaminată, singura formaţiune care a adus împreună oameni cu şcoală, oameni dornici să treacă peste obstacolele zilnice, oameni care au condus mai mult decât un aprozar în viaţa lor, şi mă bucur să văd printre dumneavoastră foşti colegi, oameni care au fost, de-a lungul anilor, figuri cunoscute în viaţa mea de zi cu zi aici".

Evident, cel mai aşteptat discurs a fost cel al lui Adrian Papahagi, singura "vedetă" a întrunirii, acesta fiind deja cunoscut prin alte apariţii publice ale sale.

În cuvântul său conferenţiarul clujean a dorit să facă o analiză scurtă a tot ceea ce înseamnă M10 şi a ce a dus la apariţia acestei formaţiuni.

"Sunt, alături de Monica Macovei, unul dintre fondatorii acestui partiduleţ, partid, M10, partid micuţ, aşa, dar care nu este nici partid de atârnat la o poşetă, nici, partid balama, de pus la o uşă, eventual o uşă care dă înspre o hazna, sau mai ştiu eu ce, nu e nici partid de fluturat public, ca să ascundă în spate cine ştie ce porcărie, este o construcţie onestă şi cinstită, cum spuneau colegii mei" a săus, în chiar începutul discursului său, Adrian Papahagi.

Discursul vorbitorului a fost unul relativ interesant, motiv pentru care merită să mai punctăm câteva din elementele acestui discurs:

"Ştiţi cum se psihanalizează chestia asta, cu partidele mari? E ca şi cum vine un vlăjgan pe stradă, îţi trage un pumn în gură, îţi mai îndoaie şi uşa la maşină, îţi fură portofelul, şi unul mai amărât, acolo, mai pirpiriu, încearcă să te apere şi tu zici «Nu, nu, eu votez cu vlăjganul ăla care mi-a spart figura, mi-a distrus şi maşina, mi-a furat şi portofelul că uite ce puternic e! Tu n-ai nicio şansă»".
"Cum poţi să votezi cu repetiţie cu oameni care au furat această ţară care au demonstrat că sunt ticăloşi, care au sărăcit oraşe ca ăsta? Dacă violatorul sau hoţul din colţul străzii, numai pentru că îl cunoşti, îi acorzi încrederea ta? Mi se pare un lucru aberant şi stupid".
"Politicienii spun cât de mult iubesc ţara asta! O iubesc până la viol şi au iubit-o până la viol şi au furat-o şi lumea, fireşte, i-a votat, că i-a văzut mari şi puternici. Incredibil!".

De asemenea, în discursul său Adrian Papahagi spunea că înainte de proiecte megalomanice - gen redeschidere industrie - se poate începe cu microproiecte, M10 fiind adeptul statului minimal "statul care nu se caţără în spatele lui şi-al lui şi-al lui, şi le ia toţi banii din buzunar şi îţi ia 40% taxe salariale, şi îţi ia 16% pe impozit şi 24% pe TVA şi te la să în fundul gol", statul minimal fiind, aşadar, cel care îţi permite să exişti şi apoi bogăţia ta prosperitatea ta se va răspândi şi la ceilalţi, nu e statul-dădacă, care spune cum să facem.

Insistând că statul nu e în stare de nimic - nu poate face drumuri, nu poate întreţine o armată, sistemul sanitar e la pământ - Adrian papahagi milita, aşadar, pentru un tip de acţiune anti-sistem, manifestul principal al partidului fiind anticorupţia şi statul minimalist.

Precizând că s-a convins că politica nu se poate schimba din interior şi că totule o mafie sinistră în care sunt promovaţi numai cărătorii de geantă, piţipoancele de partid şi nicidecum oamenii verticali şi cinstiţi şi nici vechiul cu noul nu se amestecă, Adrian Papahagi dorea să puncteze că "noi facem ceva nou, de la zero!".

În discursul său despre reuşita viitoare a noului partid, Adrian Papahagi a adus în discuţie scorul bun pe care l-a obţinut Monica Macovei la Cluj la prezidenţialele din 2014, chiar peste alte partide cu investiţii mari în campania electorală.

Întrebat ce reprezintă sau de la ce vine M10, Adrian Papahagi a oferit o multitudine de variante: "M10 e ce vrem noi să fie, aia e, e un partid care nu e legat de toate numele astea expirate. M este mişcarea, merit, muncă, tot ce vreţi dumneavoastră cu M, aia este. Şi 10 e de nota 10. Şi mai este ceva: în campanie Monica Macovei a avut un program cu 10 puncte, un decalog. Deci asta este, e un decalog, este de nota 10, e pe merit, e de muncă, asta este...".

Pe de altă parte, ca perspective, Adrian Papahagi părea foarte entuziast în ce priveşte reuşita noii formaţiuni politice, pentru alegerile locale din 2016, aşteptându-se la 10% şi chiar două-trei posturi de consilieri locali.

Cum subiectele nu au putut fi epuizate într-o singură întâlnire, s-a luat decizia stabilirii unor întâlniri săptămânale la Câmpia Turzii, îtâlniri care vor fi coordonate de Horaţiu Hatoş şi care vor fi anunţate în mediul virtual, intenţia fiind de a se crea un grup sau o pagină M10 Câmpia Turzii pe reţeaua de socializare facebook.

De asemenea, toţi cei care doresc să se alăture M10 Câmpia Turzii suunt aşteptaţi să ofacă, selecţia fiind, totuşi pe meritocraţie, preferaţi fiind cei care nu au mai activat politic până acum.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS