Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Jul
82 New Articles

Conducerea PNL a Ministerului Educației a lansat o schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale, apel de proiecte finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar.

România a primit o nouă tranșă de 1,1 miliarde de euro prin Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene, în vederea refacerii și modernizării rețelei de distribuție a energiei electrice.

Președinția României a promulgat Legea nr. 212/2024 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.19/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a inițiat dezbaterea publică a proiectul care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Conducerea liberală a Ministerului Finanțelor va operaționaliza o serie de modificări legislative în sensul dinamizării măsurilor împotriva evaziunii fiscale și însănătoșirea mediului de afaceri și a relațiilor dintre agenții economici și consumatorii finali.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat cu majoritate covârșitoare de voturi proiectul de lege inițiat de PNL privind utilizarea și prestarea serviciilor de încredere, care va definitiva toate aspectele legate de folosirea semnăturilor electronice, sigiliului eloctronic, a mărcilor temporale și prestarea serviciilor aferente acestora.

Legea care obligă condamnații care au fugit din țară pentru a scăpa de pedepsele privative de libertate să își achite integral cheltuielile privind readucerea în țară a fost promulgată de președintele României.

Guvernul României și-a însușit propunerea conducerii PNL a Ministerului Finanțelor privind creșterea alocării financiare a Programului IMM Plus cu aproximativ 2,5 miliarde lei, suma totală a bugetului destinat acestui ajutor de stat fiind acum de 15 miliarde lei.

Președintele României a promulgat Legea nr. 159/2024, privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de privatizare pentru dezvoltarea în condiții de profitabilitate a activității operatorilor economici cu capital de stat, pentru exercitarea drepturilor și îndeplinirea obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici.

Am votat în plenul Parlamentului o lege privind instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat unităților economice din sectoarele considerate a fi expuse unui risc real de relocare a emisiilor de dioxid de carbon. Această vulnerabilitate este determinată de valoarea ridicată a cheltuielilor indirecte suportate efectiv de întreprinderi, în urma transferării costurilor emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice.

More Articles ...