Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Mon, Apr
274 New Articles

Guvernul PNL găsește soluții pentru părinți și beneficiarii șomajului tehnic și după finalul stării de urgență

PNL
Typography

Guvernul continuă să adopte și să pună în practică măsuri concrete de ajutor pentru problemele presante ale românilor, în contextul pandemiei, și nu lasă pe nimeni în urmă. Pentru părinții nevoiți să stea cu copiii acasă și după data de 15 mai, Guvernul PNL prelungește termenul privind acordarea a 75% din salariu pentru aceștia, pe perioada suspendării activităților în școli, adică 12 iunie.

Sunt analizate în același timp riscurile și avantajele permiterii activității creșelor și serviciilor de tip after-school, pe perioada verii, în cele mai sigure condiții.

Pentru românii aflați în șomaj tehnic, vom continua plata acestuia pentru o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună, după încetarea stării de urgenţă. Conform Ministerului Muncii, la data de 29 aprilie figurează 1.027.117 de români în șomaj tehnic și 270.819 români care și-au pierdut locul de muncă.

Guvernul pregătește măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurilor de restricție. Adică persoanele care au fost în șomaj tehnic și își reiau activitatea vor fi susținute prin plata unui cuantum din salariu o perioadă de timp, urmând să analizăm situațiile concrete pentru a adopta actul normativ.

Biroul de Presă al Deputatului PNL Cluj - Cristina Burciu
1 mai 2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS