Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Cristina Burciu: Programul IMM Invest, simplificat la maximum pentru a fi accesat de cât mai mulți români

PNL
Typography

Am inițiat și votat în Parlament îmbunătățirea reglementărilor Programului IMM Invest, alături de colegii deputați liberali, deoarece relansarea economiei românești, sprijinirea antreprenorilor și a angajaților români este prioritatea principală a Executivului în această perioadă dificilă.

Actul normativ adoptat de Camera Deputaților simplifică accesarea IMM Invest, prin eliminarea cerinței instituirii unei ipoteci asupra bunurilor mobile și imobile. Statul român garantează 80-90% din credit, astfel încât nu mai era necesară o garanție în plus, renunțându-se la prevederea inițială conform căreia doar agenții economici care au suferit pierderi de la instituirea stării de urgență ar fi putut intra în program.

Este foarte important că orice firmă poate acum să solicite creditele prevăzute de Programul IMM Invest, fapt ce deschide automat posibilitatea unor noi investiții din partea oricărui român interesat de afaceri. În acest sens, Fondul de Garantare va comunica susținut cu băncile partenere, în vederea fluidizării procedurilor și a înlesnirii aprobării creditelor în cel mai scurt timp posibil.

Până acum, peste 60.000 de societăți comerciale au aplicat în vederea obținerii unui credit garantat de stat prin IMM Invest și au fost deja aprobate câteva mii. Majoritatea cererilor sunt în prezent evaluate de Fondul de garantare, după ce au primit avizul băncilor în acest sens, valoarea garanțiilor acordate fiind de aproximativ un miliard de lei, din suma totală de 15 miliarde lei alocată Programului.

O altă măsură benefică a Executivului este alocarea sumei de 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor europene în perioada de referință 2021-2027. În acest sens, a fost instituit deja un mecanism de pregătire a proiectelor europene, cu sarcini și obligații precise. Este pentru prima dată după aderarea României la Uniunea Europeană când Guvernul bugetează aceste proiecte înainte cu un an de debutul noului exercițiu financiar european, 2021-2027.

Pregătirea din timp în vederea accesării, implementării și cheltuirii resurselor financiare europene va fi de bun augur pentru țară, mai ales că avem mare nevoie de bani pentru relansarea economică după pandemie.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS