Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Impozitarea pensiilor speciale, o demonstrație de respect pentru români

PNL
Typography

Am votat ieri legea privind impozitarea progresivă a pensiilor specială, în urma consensului tuturor partidelor politice parlamentare.

Adoptarea acestui act normativ face dreptate românilor, pe nedrept discriminați de plata unor pensii nejustificate în raport cu cele obișnuite.

Se revine, prin acest vot, la respectarea principiului constituțional conform căruia „Nimeni nu este mai presus de lege”, deoarece pensiile speciale nu erau justificate, în condițiile egalității dintre toți românii care au muncit.

Legea prevede următoarele praguri de impozitare a pensiilor speciale:

  1. Impozitare de 0% pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei;
  2. Impozitare de 10% pentru pensii speciale între 2.001 și 7.000 de lei;
  3. Impozitare de 85% pentru pensii speciale care depășesc pragul de 7.001 de lei;

Sunt impozitate pensiile speciale primite de magistrați și personalul auxiliar din instanțe, CCR, parlamentari, corpul diplomatic și consular, aleșii locali, foști președinți ai statului, militarii, Curtea de Conturi, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist. În concluzie, au fost cuprinse toate categoriile de beneficiari.

Sunt convinsă că prin acest vot unanim, România revine la normalitate din punctul de vedere al dreptății sociale.

Consider că nu era firesc și corect ca anumite categorii profesionale să fie considerate mai speciale decât altele, deși cele „nespeciale” erau poate mult mai dificile. Salut votarea acestei legi și sper ca președintele să o promulge în regim de urgență.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS