Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Măsuri sociale cu impact pozitiv pentru limitarea efectelor nefaste ale pandemiei

PNL
Typography

Guvernul PNL și-a asumat și a adoptat o serie de măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul stărilor de urgență și de alertă de până acum.

În opinia mea, este esențial să păstrăm și să generăm cât mai multe locuri de muncă, iar sprijinirea sectorului privat constituie o prioritate a guvernării actuale.

Măsurile sociale au cuprins o paletă largă de acțiuni și stimulente, astfel încât oamenii să aibă cât mai puțin de suferit în urma opririi și suspendării activităților economice. Susținerea financiară a șomajului tehnic este cea mai importantă dintre aceste decizii, Executivul protejând fiecare loc de muncă afectat de criză, prin acoperirea a 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.

A fost cu adevărat un efort financiar substanțial, având în vedere că în perioada 16 martie – 1 iunie a.c. numărul contractelor de muncă suspendate ca efect al pandemiei a fost de un milion și jumătate.

Pentru acoperirea acestei situații de criză socială, au fost făcute plăţi de aproximativ 2,5 miliarde de lei, de care au beneficiat angajații și angajatorii.

O altă inițiativă corectă a Guvernului a fost amânarea plății ratelor la credite. Astfel, 166.130 de români au beneficiat de măsura amânării plății ratelor la creditele ipotecare, iar 133.421 de persoane de amânarea creditelor de consum. De asemenea, 16.440 de firme au beneficiat de această măsură, totalul obligațiilor suspendate fiind de peste 2,5 miliarde lei pentru persoane juridice și un miliard de lei pentru populație.

Prelungirea plăţii indemnizaţiei de şomaj pe perioada stării de urgenţă a fost un alt capitol abordat de reprezentanții statului în această perioadă, de care au beneficiat şomerii cărora le-a încetat acest drept.

Nici persoanele cu venituri reduse nu au fost uitate, fiind distribuite alimente şi produse de igienă corporală pentru categoriile defavorizate. Astfel, în această perioadă este în plină desfășurare distribuirea acestor ajutoare în toată țara, numărul beneficiarilor fiind de peste 1,1 milioane de persoane, ceea ce presupune un cost total de 253 milioane de euro, cu posibilitatea finanțării din fonduri europene. În concluzie, se fac demersuri concrete pentru ca românii să fie ajutați să suporte cât mai decent și cu costuri sociale minime aceste luni grele de până acum, redresare economică fiind, de asemenea, un deziderat concludent al puterii executive a statului.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS