Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: PNL susține corectitudinea, stabilitatea și predictibilitatea guvernării

PNL
Typography

Prin deciziile și strategiile adoptate în ultima perioadă, guvernarea PNL a avut drept scop trecerea cât mai ușoară a populației peste noul val al pandemiei de coronavirus. Am reușit să traversăm al doilea val cu restricții minime și cu cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană – la nivelul trimestrului 4 din anul trecut.

Considerând că acțiunile de acum sunt oportune și pertinente, Cabinetul Florin Cîțu a refuzat categoric carantinarea în această perioadă. Mai mult Executivul a normalizat, în parteneriat cu bisericile și cultele religioase, desfășurarea slujbelor religioase, care vor avea loc în noaptea de Paști, pentru credincioșii ortodocși și greco-catolici, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii și cu ocazia Paștelui catolic.

Guvernul condus de PNL a promovat doar măsuri de siguranță imperios necesare, temporare, și doar în localitățile în care aceste restricții nu au putut fi evitate, însă am convingerea că acestea vor fi ridicate de îndată ce rata de incidență a infecțiilor va scădea.

În prezent, România are printre cele mai relaxate restricții din Uniunea Europeană. Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Oxford, doar cinci din cele 27 state membre au restricții mai relaxate decât noi, respectiv Croația, Letonia, Finlanda, Belgia și Danemarca.

Israel, SUA și Marea Britanie, țări cu un procent mare de imunizare a populației, au probat eficacitatea vaccinului și posibilitatea revenirii la normal după succesul campaniilor de imunizare. Un exemplu elocvent este anunțul Centrului de Prevenire și Combatere a bolilor din SUA, al cărui ultim studiu, realizat pe 4.000 persoane vaccinate, indică în mod clar că vaccinul împiedică transmiterea virusului.

Consider că suntem pe un drum bun în ceea ce privește diminuarea efectelor pandemiei. Respectând recomandările prezente și accelerând campania de vaccinare sunt convinsă că, în următoarele săptămâni, vom depăși împreună, prin solidaritate și unitate, această criză sanitară și ne vom apropia de momentul eradicării pandemiei.

Guvernul Cîțu a achitat sumele aferente sprijinirii populației pentru a suporta efectele pandemiei. Astfel, s-au plătit sute de milioane de lei angajaților și angajatorilor, pentru indemnizațiile acordate pe perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, pentru întreruperea activității, pentru decontarea unei părți a salariului brut al angajaților menținuți în muncă, precum și pentru încadrarea unor noi persoane în muncă.

O altă veste bună a venit din partea Consiliului de administrație al BNR, care a confirmat justețea măsurilor Executivului. CA al BNR estimează că, la mijlocul acestui an este posibilă recuperarea, într-o mare măsură, a pierderilor din PIB provocate de pandemie.

În condițiile în care economia performează, Guvernul Cîțu elaborează acum prognozele și analizele necesare în vederea creșterii graduale și sustenabile a pensiilor. Toate acestea confirmă faptul că PNL dă dovadă de corectitudine, stabilitate și predictibilitate în guvernare, astfel încât să evităm risipa bugetară și să reușim ca, în cel mai scurt timp, să înregistrăm progrese reale în îmbunătățirea calității vieții populației.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS