Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Mon, Jun
124 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Reușita PNRR va crește calitatea vieții românilor

PNL
Typography

Prezentarea oficială în plenul Parlamentului României a Planului Național de Redresare și Reziliență de către premierul liberal Florin Cîțu reprezintă un pas extrem de important în implementarea acestui obiectiv fundamental pentru dezvoltarea țării noastre în următorii ani.

PNRR este un document programatic care detaliază modul în care solidaritatea statelor europene contribuie la susținerea și dezvoltarea țării noastre, ca răspuns la dificultățile prin care au trecut economiile tuturor statelor componente în ultimul an și jumătate de pandemie.

Acest plan de investiții va fi în măsură să stopeze cea mai mare criză economică europeană din ultimul secol, iar România va beneficia de sume considerabile atât pentru investiții, destinate în mod direct pentru redresare și reziliență, cât și pentru realizarea unor reforme absolut necesare în anumite domenii.

Sunt convinsă că instituțiile statului român care vor contribui la implementarea PNRR vor conlucra exemplar în ceea ce înseamnă îndeplinirea criteriului de finalizare a investițiilor derulate prin program până în anul 2026. Nu ne permitem să pierdem niciun euro din suma ce ne revine, astfel încât toate proiectele trebuie încheiate în termenul prevăzut, pentru a nu risipi aceste oportunități și facilități de finanțare.

Sunt câteva componente de care țara noastră are mare nevoie și care au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv reducerea gradului de poluare și dinamizarea digitalizării, capitole la care avem anumite întârzieri. Prioritizarea în cadrul documentului a componentei verzi și a digitalizării ne va permite să realizăm investiții consistente în noi tehnologii digitale și în reducerea poluării de toate tipurile, astfel încât să îndeplinim condițiile clare impuse de Comisia Europeană prin acest program, respectiv 37% pentru tranziţia spre o economie „verde” şi 20% pentru digitalizare.

În paralel, PNRR va accelera reformele îndelung amânate în România, unele necesare și așteptate de 30 de ani, astfel încât prin investiții majore să putem trece la un alt stadiu de dezvoltare generală și, implicit, la creșterea bunăstării românilor. Prin acest program, țara noastră va atrage 29,2 miliarde de euro în șase ani, fapt ce va genera atât stabilizarea economică, cât și  dezvoltarea pe toate palierele unde suntem deficitari.

Sunt încrezătoare că Guvernul Florin Cîțu va păstra cursul ascendent și asumat în fața Comisiei Europene  în ceea ce privește menținerea în parametri stabiliți a strategiei fiscal-bugetare, eliminarea risipei banului public și reformarea companiilor de stat.

Cuvintele de ordine în implementarea PNRR trebuie să fie performanța, predictibilitatea, eficiența, stabilitatea și reforma, astfel încât reușita acestui program să conducă la dezvoltarea tuturor regiunilor țării și la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS