Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

09
Fri, Jun
122 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Protejarea populației împotriva tulpinii Delta, o preocupare serioasă a guvernului liberal

PNL
Typography

Propagarea la nivel european a infecției cu varianta Delta, mutația indiană a virusului din Wuhan, trebuie tratată cu maximă atenție, iar autoritățile române iau în serios această amenințare. Îngrijorarea globală legată de răspândirea acestei tulpini a COVID 19 este una reală, din cauza numărului în continuă creștere a îmbolnăvirilor semnalate în Europa în ultima perioadă.

Caracterizată printr-un nivel ridicat de contagiozitate, tulpina Delta va deveni dominantă în lunile următoare, înlocuind treptat tulpina britanică preponderentă în prezent.

Consider că România trebuie să profite acum la maximum de situația epidemiologică bună, precum și de faptul că această tulpină încă nu s-a răspândit masiv. În opinia mea, este necesar ca românii să conștientizeze pericolul legat de răspândirea Delta și, în consecință, să profite de infrastructura de vaccinare creată de Guvernul PNL la nivel național, dar și de perioada vacanței de vară, în care este timp suficient pentru a se vaccina și a se proteja cât mai bine. Acum, în sezonul cald, este momentul propice pentru vaccinare, deoarece avem o paletă diversă de activități mai dificil de organizat în sezonul rece, precum echipe mobile și caravane pe plajă și în stațiunile turistice.

Astfel, printr-o acoperire vaccinală bună, ne putem feri de o creștere importantă a numărului de cazuri generate de tulpina Delta, care va deveni treptat dominantă pe tot globul.

Autoritățile responsabile din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) susțin că este important ca și persoanele care au avut deja COVID să se vaccineze, deoarece trecerea prin boală nu ne protejează suficient de bine față de riscul infectării cu noua tulpină. Totodată, este de dorit ca românii care se imunizează să dețină o schemă completă de vaccinare, în vederea unei protecții maximale.

Nu în ultimul rând, reprezentanții executivului liberal vor transforma în perioada următoare o serie de centre fixe de vaccinare existente în mediul urban în echipe mobile destinate îndeosebi procesului de imunizare din mediul rural, astfel încât vaccinurile să fie cât mai accesibile fiecărui român. Până acum, Guvernul a organizat deja activități de vaccinare în 1.283 comune, respectiv în 44,8% din comunele țării, prin 642 de echipe mobile.

Reamintesc faptul că vaccinarea este un proces voluntar, liber consimțit de fiecare dintre noi, care depinde de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina. Ceea ce românii trebuie să știe este că echipele mobile vor fi prezente în continuare în toate localitățile din zona rurală, iar astfel fiecare român va avea oportunitatea de a se vaccina, gratuit și sigur. Este important în continuare să ne protejăm, atât pe noi cât și familiile noastre, deoarece pericolul nu a trecut, odată cu proliferarea tulpinii Delta. Sunt încrezătoare că populația țării și îndeosebi a județului Cluj este responsabilă și va alege cea mai sigură soluție, vaccinarea, pentru a fi în siguranță și a se feri de îmbolnăviri.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS