Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Wed, May
97 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Semnarea PNRR, un pas uriaș pentru dezvoltarea și modernizarea României

PNL
Typography

Recenta vizită la București a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reprezintă un moment extrem de important pentru viitorul României! Semnarea Planului Național de Redresare și Reziliență, ceea ce înseamnă faptic un angajament politic în valoare de 30 de miliarde de euro, constituie un pas uriaș în eforturile guvernului liberal de a dezvolta și moderniza întreaga societate românească.

PNRR presupune un număr de 64 de reforme și 107 investiții, realizarea acestora fiind un argument consistent în sensul definirii unei economii puternice, de a căror efecte urmează să beneficieze toți românii, prin creșterea calității vieții.

Consider remarcabil că PNRR-ul României este printre cele cinci cel mai bine finanțate Planuri din Uniunea Europeană, primii bani urmând să ajungă în țară până la finalul acestui an!

PNRR va stopa cea mai mare criză economică europeană din ultimul secol, iar România va beneficia de sume considerabile atât pentru investiții, destinate în mod direct pentru redresare și reziliență, cât și pentru realizarea unor reforme absolut necesare în anumite domenii. Un capitol special este cel destinat susținerii investițiilor în energia verde, care va beneficia în următorii ani de un buget de 41%, precum și investițiilor strategice ce vor ocupa un loc central, în special în transporturi, cu construcția de căi ferate și autostrăzi moderne. Reducerea gradului de poluare și dinamizarea digitalizării, capitole la care avem anumite întârzieri, fac parte acum din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sunt convinsă că statul român va reuși să îndeplinească criteriul de finalizare a investițiilor derulate prin PNRR în termenul limită, respectiv anul 2026. Avem nevoie de proiecte bine realizate, fezabile și de necontestat, astfel încât rata de adoptare a acestora să fie cât mai ridicată, pentru a nu pierde niciun euro din finanțările ce ne revin. Prin acest program, țara noastră va atrage 29,2 miliarde de euro în șase ani, fapt ce va genera atât stabilizarea economică, cât și modernizarea tuturor domeniilor de activitate, mai ales cele unde suntem încă deficitari.

Prin predictibilitate, atenție și eficiență, sunt convinsă că Guvernul PNL va reuși să ducă la bun sfârșit cu succes obiectivele PNRR, astfel încât românii să se poată bucura de gradul de bunăstare pe care îl merită.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS