Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

10 decembrie - Ziua internaţională a drepturilor omului - Respectarea drepturilor omului în toate statele lumii trebuie să fie o prioritate

PNL
Typography

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în fiecare an în data de 10 decembrie. La 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a O.N.U. a adoptat şi proclamat Declaraţia Universală a Drepturilor omului. Instituirea oficială a Zilei internaţionale a drepturilor omului a avut loc în 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care invita toate statele membre, precum şi orice alte organizaţii interesate să sărbătorească această zi.

Ziua internaţională a drepturilor omului 2021 are tema "Egalitate - Reducerea inegalitaţilor, promovarea drepturilor omului". Tema din acest an se raportează la Articolul 1 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului - "Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi".

În calitate de parlamentar al României, susţin cu tărie respectarea drepturilor omului, nu numai în ţara mea, ci oriunde există asemenea probleme în lume.     Consider că este imperios necesar ca parlamentarii tuturor ţărilor să facă front comun împotriva acţiunilor îndreptate împotriva respectării drepturilor omului, a suveranităţii statale şi a asigurării libertăţilor de orice tip, mai ales a celor religioase, a minorităţilor naţionale şi a femeilor.

Îmi exprim dezaprobarea în legătură cu încălcarea continuă şi sistematică a drepturilor omului în țările din Asia și Orientul Mijlociu, în ciuda reacţiilor internaţionale care cer încetarea acestora. Din nefericire, în prezent o serie de state ale lumii sunt afectate de grave încălcări ale drepturilor omului, mai ales în Asia şi Africa.

În ţări precum Afganistan, Iran, Irak, Siria sau Nigeria de exemplu, oamenii sunt nevoiţi să îşi părăsească locurile natale pentru a supravieţui atrocităţilor petrecute. Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi trebuie să se aplece cu celeritate şi responsabilitate asupra problemei refugiaţilor din aceste țări, în aşa fel încât să fie luate măsurile de rigoare pentru instaurarea păcii şi respectării drepturilor omului în statele afectate de dictatură, conflicte și prigonirea populației.

Sunt convinsă că România va acorda importanţa cuvenită problemei refugiaților din Afganistan, Siria și din alte țări cu grave disfuncționalități în ceea ce privește respectarea drepturilor omului.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS