Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Programul Naţional de Investiții „Anghel Saligny”, cel mai complex demers investițional al Guvernului Ciucă, va avea un buget de zece miliarde euro pentru dezvoltarea comunităților locale

PNL
Typography

Programul Naţional de Investiții „Anghel Saligny” a debutat cu semnarea primelor nouă contracte de finanțare, de care vor beneficia administrațiile locale din toată țara, inclusiv din județul Cluj.

Este vorba despre cel mai complex program guvernamental de modernizare şi dezvoltare a comunităţilor locale, destinat tuturor autorităţilor de la nivel local. Punerea în aplicare cât mai rapid a acestui demers important constituie unul dintre obiectivele Guvernului Nicolae Ciucă, mai ales că există o imperioasă nevoie de noi investiții, pe toate palierele economice.

Programul Naţional de Investiții „Anghel Saligny” a fost asumat și inițiat de conducerea Executivului în vederea realizării investițiilor care să permită crearea celor mai moderne servicii publice destinate cetățenilor, valoarea totală a acestuia urmând să depășească zece miliarde de euro.

Beneficiarii proiectului investițional vor dispune de sumele necesare pentru modernizarea căilor de comunicaţii, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, precum și extinderea sistemului național de gaze naturale.

„Anghel Saligny” este un program complementar celorlalte inițiative guvernamentale derulate în prezent în favoarea administrațiilor publice locale, respectiv Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Naţional de Construcţii de Interes Public şi Social.

Pentru aplicarea lui, în conformitate cu țintele propuse, investițiile vor fi efectuate în condiții de deplină transparență și echitate, eligibilitatea proiectelor nefiind în niciun fel raportată la culoarea politică a primarilor sau președinților Consiliile Județene beneficiari.

Prin realizarea noilor investiții din acest program, sunt convinsă că locuitorii din mediul rural vor beneficia de un înalt grad de confort, garantat prin asigurarea utilităților publice moderne, la fel ca în zonele urbane.

Sunt încrezătoare că, atât repartiţia fondurilor, cât şi demararea efectivă a lucrărilor, se vor face în mod echilibrat și pertinent, la nivelul întregii ţări.

În concluzie, consider că este meritoriu că Executivul se adaptează în ritm alert necesităților românilor și dorinței acestora de a avea o viață mai bună, fapt ce sper că îi va determina să rămână și să trăiască în satele și orașele noastre.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS