Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Prognoza de creștere economică a României, revizuită pozitiv de Fondul Monetar Internațional

PNL
Typography

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere prognoza de avans economic a României, pentru anul 2022, ca urmare a recentei misiunii de evaluare efectuată de delegația FMI în vara acestui an.

Documentul relevă o perspectivă rezervată asupra creșterii economice a țării noastre, pe fondul contextului internațional și al apropierii războiului din Ucraina de granițele noastre.

Țara noastră a pornit, în primăvară, de la o prognoză de 2,2%, așa cum a indicat raportul World Economic Outlook al FMI. De atunci însă, am reușit performanța de la ajunge la o prognoză de creștere economică de 4,8%. Cele peste două puncte procentuale de rectificare pozitivă reprezintă confirmarea internațională a abordării corecte pe care Guvernul Nicolae Ciucă a avut-o și o are, în raport cu situația din  întreaga Uniune Europeană.

În recenta vizită de evaluare din România, Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanța implementarii politicilor macroeconomice prudențiale pentru asigurarea stabilității și, totodată, reușitele înregistrate în ceea ce privește stimularea reformelor structurale pentru susținerea creșterii economice.

Indiciile pozitive venite dinspre partenerii noștri financiari externi reprezintă o veste excelentă pentru România, constituind validări internaționale oficiale incontestabile ale deciziilor politicii fiscal-bugetare și financiară ale Executivului.

Indiscutabil, ca și celelalte țări ale Uniunii Europene, și noi traversăm o perioadă de crize suprapuse și incertitudine generală, însă Guvernul condus de PNL acționează ferm pe segmentul asigurării stabilității economice autohtone.

Demn de remarcat este și faptul că reformele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt în graficele stabilite, realizarea acestora urmând să contribuie decisiv la misiunea dificilă de a lua în continuare măsurile adecvate, atât de sustenabilitate fiscală, cât și în ceea ce privește managementul investițiilor publice și consolidarea bugetară.

Apreciez că prognoza de creștere economică publicată de FMI este una încurajatoare pentru viitorul apropiat al țării, fiind dătătoare de speranțe în ceea ce privește adoptarea deciziilor privind sprijinirea populației și agenților economici de a depăși cu bine această perioadă grea.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS