Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Susținerea producătorilor industriali și siguranța locurilor de muncă, în prim-planul preocupărilor Guvernului

PNL
Typography

Guvernul condus de premierul PNL Nicolae-Ionel Ciucă pune un accent determinant pe dezvoltarea industrială a României și pe atragerea de noi investitori în acest domeniu vital al economiei.

Pentru a sprijini unitățile industriale în eforturile de a depăși cu bine actuala criză energetică, Executivul a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 1,5 miliarde euro. Acest demers este vital pentru sprijinul marilor consumatori și constituie rezultatul efortului conjugat ale societăților mari consumatoare de energie și a statului în vederea asigurării unui flux continuu necesar realizării unor producții de calitate și implicit de menținere a trendului ascendent al exporturilor.

În acest context, sunt încrezătoare că adaptarea României la această perioadă dificilă va fi mai facilă, prin intermediul fondurilor europene pe care le avem la dispoziție. În acest fel, Guvernul mizează pe realizarea unei tranziții rapide către energia verde, în vederea inițierii de noi surse de producere a energiei. În acest mod, ne asigurăm că astfel de proiecte sunt sustenabile, predictibile, au coerență și vor fi aplicabile așa cum au fost asumate de către țara noastră.

Din această perspectivă, Executivul transmite un semnal concret de încredere către potențialii investitori, atât către cei externi, cât și către IMM-uri, care au potențial de a ajunge în familia industriei românești.

Apreciez că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei naționale, iar programele guvernamentale de sprijin aflate în derulare sunt în măsură de a aduce acel plus valoare economiei, dar și de a oferi o garanție de stabilitate acestora.

Consider că producătorii industriali autohtoni, fie că sunt cu capital străin sau românesc, au capacitatea de a se adapta noilor provocări ale acestei perioade grele, prin armonizarea cerințelor de ultimă oră, care sunt asumate pe diverse domenii, precum noile directive europene referitoare la protecția mediului.

Guvernul Ciucă acționează ferm și concret pentru identificarea soluțiilor optime care să ofere garanții reale în ceea ce privește faptul că România își poate asuma și folosi pozitiv și judicios resursele și oportunitățile de care dispune.

În același timp, conducerea guvernamentală este preocupată îndeaproape ca românii să aibă în continuare siguranța locurilor de muncă, menținerea și multiplicarea lor fiind reușita eforturilor depuse în vederea traversării cu optimism și încredere a acestui an dificil.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS