Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Wed, Oct
105 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Guvernul a majorat cu 38.000 numărul elevilor care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar zilnic

PNL
Typography

Guvernul Nicolae Ciucă a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care crește substanțial numărul școlilor care beneficiază de prevederile Programului „Masă caldă”, de la 350 la 450.

Majorarea cu 100 a numărului unităților de învățământ înscrise în acest program-pilot reprezintă mărirea cu 38.000 a numărului elevilor din țară care vor primi astfel o masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de școală, în limita unei valori de 15 lei/elev.

Consider remarcabil că în acest an Ministerul Educației a ridicat succesiv numărul școlilor înscrise în program, de la 150 la 300 la începutul verii, la 350 în luna septembrie, pentru ca în prezent să se ajungă la 450 de unități beneficiare.

Finanţarea acestui program-pilot se alocă bugetelor locale ale unităţilor sau sub-diviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unităţile pilot, din sume defalcate din unele

venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti.

Potrivit OUG intrată în vigoare zilele trecute, pentru acest an proiectul are alocată suma de 147.000 lei, în timp ce pentru anul viitor va avea un buget aproape dublu.

Majorarea numărului elevilor care vor primi o masă caldă este o promisiune onorată de către Guvernul Nicolae Ciucă, prin intermediul cărora va fi rezolvată o problemă esențială în combaterea abandonului școlar și accesul la cursuri a copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse.

Din cauza privațiunilor financiare din ultima perioadă, a pandemiei și a reducerii calității vieții, mulți părinți aflați în risc de vulnerabilitate, la limita sărăciei sau în zone izolate, au preferat, din păcate, să nu-și mai trimită copiii la școală.

Apreciez extinderea Programului „Masă caldă” și majorarea numărul elevilor care vor primi acest sprijin, cu convingerea că demersul va contribui, în mod esențial, la susținerea familiilor defavorizate, în special.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS