Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Fonduri europene pentru sprijinirea mediului de afaceri și dezvoltarea firmelor mici și mijlocii

PNL
Typography

România va primi, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), suma de 350 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor.

Prin acest apel de proiecte, fiecare societate comercială poate obține granturi de până la 100.000 de euro, pentru soluții software și hardware.

Proiectele pot fi depuse în perioada 15 februarie – 30 iunie 2023, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de PNL, a decis prelungirea perioadei de depunere, pentru ca un număr cât mai mare de IMM-uri să poată fi eligibile pentru a beneficia de finanțare.

Potrivit condițiilor aferente acestui program de finanțare, pot fi susținute o serie de achiziții, precum echipamente pentru tehnologia informației și a comunicațiilor; echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale; dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor; tehnologii blockchain; sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality; website de prezentare; servicii de tip cloud și IoT.

De asemenea, banii pot fi folosiți pentru instruirea personalului care va utiliza echipamentele, dar și în vederea implementării de servicii de consultanță/analiză, pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

Sunt convinsă că, grație acestui apel de finanțare, un număr semnificativ de IMM-uri vor beneficia de finanțările acordate, astfel încât să își poată dezvolta și extinde activitățile, pentru a crea noi locuri de muncă și a contribui astfel la creșterea eficienței operaționale și la evoluția economică generală a țării.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS