Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Digitalizarea serviciilor publice din România, un obiectiv asumat de guvernarea PNL

PNL
Typography

România a înregistrat anul trecut o creștere economică de 4,8%, peste estimarea Comisiei Europene, fapt ce confirmă justețea demersurilor Guvernului condus de premierul PNL Nicolae Ciucă privind sustenabilitatea investițiilor eficiente, realizate în beneficiul societății, cetățenilor și mediului de afaceri.

Rezultatele proiectelor dezvoltate de Executiv în colaborare cu mediul de afaceri au fost reflectate și în nivelul investițiilor străine directe, care au ajuns în 2022 la aproape 11 miliarde de euro, cu peste 33% mai mari decât în anul 2021, precum și în creșterea cu peste 25% a numărului firmelor și companiilor nou înființate în țara noastră. Acestea reprezintă o fundație solidă în vederea obținerii unor rezultate economice pozitive la fel de bune și în acest an, prin concretizarea perspectivelor încurajatoare existente. De altfel, previziunile economice ale Comisiei Europene plasează România între primele state europene în ceea ce privește creșterea estimată a Produsului Intern Brut, cu 2,5%, peste media Uniunii Europene.

Principalul motor de creștere îl reprezintă punerea în aplicare a reformelor și investițiilor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă cele disponibile prin Cadrul Financiar Multianual și de la bugetul de stat, investițiile companiilor străine, dar și cele ale companiilor românești.

Pentru acest an, România are noi oportunități de investiții, orientate către digitalizare, energie, infrastructură, mediu și sănătate, domenii care vor contribui la modernizarea țării și îmbunătățirea vieții oamenilor.

Una dintre prioritățile guvernării PNL este definitivarea reformei digitalizării, Guvernul Ciucă dând recent undă verde creării cadrului necesar dezvoltării platformei de cloud guvernamental, fapt ce reprezintă cea mai importantă investiție în domeniul transformării digitale, în valoare de peste o jumătate de miliard de euro.

În aceeași idee, au fost adoptate reglementările  legislative pentru emiterea primelor cinci milioane de cărți electronice de identitate, investiție prin fonduri PNRR. Noile cărți electronice de identitate nu vor conține doar informațiile personale ale românilor, ci și datele de sănătate și cele aferente permisului auto, proiectul-pilot incluzând astfel toate datele cuprinse în prezent de cele trei documente personale oficiale. De asemenea, prin facilitarea obținerii online a cazierului judiciar, operaționalizată recent, extrem de mulți cetățeni vor câștiga timp și bani, prin eliminarea drumurilor spre ghișee și așteptarea primirii documentului.

Toate aceste investiții reprezintă realizări palpabile, concludente și sustenabile în ceea ce înseamnă digitalizarea instituțiilor publice din România, scopul urmărit fiind crearea unor servicii publice rapide și eficiente la dispoziția cetățenilor.

Guvernul va continua seria acestor măsuri, digitalizarea urmând să contribuie vital la tranziția României către o economie sigură, dinamică, bazată pe date, o economie digitală aliniată direcțiilor strategice de acțiuni ale Uniunii Europene privind guvernarea datelor.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS