Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Ajutoare financiare concrete destinate persoanelor vulnerabile

PNL
Typography

Guvernul condus de primul-ministru liberal Nicolae Ciucă se ține de cuvânt în ceea ce privește respectarea angajamentelor luate în fața românilor, în vederea asigurării condițiilor optime pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă.

Unul dintre obiectivele asumate de Executiv se referă la acordarea cardurilor de energie finanțate din fonduri europene. Plățile aferente acestor carduri au început în data de 20 februarie, ajungând până acum la 1,5 milioane de beneficiari, valoarea totală fiind de peste 352 de milioane de lei.

Prin intermediul acestui program guvernamental, categoriile vulnerabile ale populației, îndeosebi persoanele în vârstă, primesc în acest an suma de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în două tranșe a câte 700 de lei fiecare.

Cardurile de energie sunt destinate pensionarilor cu vârsta de peste 60 ani și venituri sub 2.000 lei/lunar, beneficiarilor pensiilor de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei/lună, persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei/lună, familiilor care primesc alocație de susținere, precum și beneficiarilor de ajutoare sociale.

Grație acestui ajutor, românii cu venituri mici pot compensa cheltuielile legate de facturile la energie, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze naturale, butelii, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale folosite pentru încălzirea gospodăriilor.

Consider de bun augur acest sprijin financiar concret acordat de Guvern, în urma crizelor succesive și a încetinirii economice cu care ne confruntăm, nu doar noi, ci și majoritatea statelor lumii. În aceste circumstanțe, intervenția decidenților politici pentru a susține populația era absolut necesară, având în vedere faptul că tendința recesionistă afectează o mare parte a românilor.

Sunt convinsă că instituțiile responsabile ale statului vor continua în acest an acordarea ajutoarelor indispensabile persoanelor aflate în risc de sărăcie și care se confruntă cu dificultăți materiale accentuate, astfel încât oamenii să simtă cu adevărat că sunt ajutați să treacă în mod decent peste aceste vremuri complicate.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS