Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, May
102 New Articles

Cristina Burciu: PNL susține elevii care practică sporturi olimpice de performanță

PNL
Typography

Susținerea elevilor care practică sporturi de performanță este una dintre preocupările principale ale conducerii liberale a Ministerului Educației.

În acest sens, sprijinul acordat de stat copiilor din învățământul gimnazial și liceal care sunt înscriși în cluburile sportive arondate disciplinelor olimpice este esențial pentru a le permite dezvoltarea și creșterea potențialului, atât în domeniul sportiv, cât și în cel educațional.

Pentru a realiza acest deziderat, elevii sportivi de performanță trebuie să beneficieze de flexibilitate în ceea ce privește programul școlar, pentru a se potrivi cu antrenamentele și competițiile lor. Aceasta poate include programe speciale de învățare sau posibilitatea de a primi lecții suplimentare, pentru a recupera materialul pierdut.

În același context, pentru a permite elevilor să își continue educația în timp ce se concentrează pe sport, școlile pot oferi programe de învățare flexibile, precum învățarea la distanță sau cursuri online, care să se potrivească cu programul lor sportiv.

De asemenea, școlile pot oferi acces la facilitățile sportive proprii de înaltă calitate, respectiv la sălile de antrenament, terenurile de sport și echipamentele adecvate, pentru a le permite elevilor să-și îmbunătățească performanțele în sporturile lor.

Practicarea unui sport de performanță poate fi solicitantă emoțional și social pentru un elev. Din această perspectivă, mentoratul și consilierea pot ajuta elevii să gestioneze presiunea și să mențină un echilibru sănătos între viața sportivă și cea academică.

Un alt element fundamental al susținerii statului este reprezentat de latura financiară, în condițiile în care participarea la sporturi de performanță este costisitoare, fiind nevoie de resurse pentru achitarea echipamentelor, taxelor de concursuri și deplasărilor. Asigurarea accesului la fonduri sau burse sportive poate ajuta elevii să-și continue practica sportivă fără a fi împiedicați de constrângerile financiare.

Nu în ultimul rând, elevii sportivi de performanță pot fi încurajați de decidenții PNL din Guvern prin oferirea de recompense sau burse pentru elevii care reușesc să mențină un echilibru între sport și studii, fapt ce poate motiva elevii să își îndeplinească obiectivele din ambele domenii.

Având în vedere realitatea conform căreia susținerea adecvată a copiilor și adolescenților care practică sporturi de performanță poate contribui la dezvoltarea lor într-un mod echilibrat și sănătos, atât din punct de vedere sportiv, cât și școlar, Ministerul Educației a decis acordarea unor burse de merit, de care vor beneficia peste 30.000 de elevi sportivi de gimnaziu și liceu, începând cu anul școlar viitor. Totodată, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, elevii de gimnaziu și liceu care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice beneficiază deja burse de merit, din bugetul Ministerului Educației.

Fiecare tânăr campion care obține o bursă de merit nu doar își sărbătorește propriul succes, ci și îi încurajează și inspiră pe colegii săi să-și urmeze visele și să depună eforturile necesare pentru a le realiza.  Acești copii sunt un model concludent al îndeplinirii unor valori precum perseverența, disciplina, curajul, dedicarea și responsabilitatea, demonstrând că munca grea și angajamentul pot conduce la realizări remarcabile.

Sunt încrezătoare că stimularea financiară a elevilor care participă și câștigă campionatele naționale la sporturile olimpice va reprezenta un impuls fundamental și pentru alți copii de a practica sporturi de performanță, astfel încât România să poată reveni în cel mai scurt timp în elita sportului mondial.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS