Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Artă și tradiție în preajma Sărbătorilor Pascale

PNL
Typography

- comunicat -
Joi, 27 aprilie 2016, în sediul PNL Turda de pe strada Libertății, a avut loc vernisajul unei expoziții de icoane pe sticlă, realizate de tineri și talentați artiști turdeni, și un atelier deschis de ouă încondeiate în stil tradițional românesc.

Expoziția a fost deschisă de domnul primar Tudor Ștefănie, în prezența unui număr semnificativ de membri ai Consiliului Local și a unui public numeros. În cuvântul său de deschidere, domnul primar Tudor Ștefănie a afirmat sprijinul Partidului Național Liberal pentru manifestările cultural-artistice, care promovează tradiția autentică și tinerele talente locale. Profesorul Alexandru Picovici, îndrumătorul tinerilor care au realizat lucrările expuse, s-a referit la valoarea artistică a icoanelor, iar preotul Sebastian Zăhan a vorbit publicului despre importanța marii Sărbători Pascale și despre simbolistica icoanelor în tradiția ecleziastică ortodoxă.

Tinerii artiști care au expus lucrări în cadrul expoziției, ce va rămâne deschisă publicului amator de artă până după Sărbătorile Pascale, sunt: Bianca Ciarnău, Tara Hudrea, Gabriela Moise, Denisa Popovici, Theodor Romilă, Alexandra Stanciu, Maria Șolea și Ioana-Andreea Todea. Cei prezenți la eveniment au avut, de asemenea, oportunitatea să admire ouăle încondeiate în manieră tradițională și să testeze acest străvechi meșteșug românesc.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert de muzică religioasă susținut de tinerii din Asociația Turda Tin, coordonați de inimosul preot Sebastian Zăhan.

Sărbători Pascale pline de credință și liniște pentru toți turdenii!

Organizația PNL Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS