Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

09
Tue, Aug
61 New Articles

“Renunţătorul” - partea a II-a: Ştefănie nu mai vrea şef la PNL Turda! Cu ce se alege restul?...

PNL
Typography

În conferinţa de presă a PNL Turda desfăşurată în fostul sediu al PD-L Turda, fostul primar Tudor Ştefănie a adus în discuţie foste atitudini. Dar de această dată actualizate şi prezentate într-o altă paradigmă.

Vă amintiţi cum pe 17 martie anul trecut Tudor Ştefănie anunţa cu convingere că nu mai candidează la funcţia de primar? Foarte bine! De această dată, pe 12 octombrie 2016 (adică la un an şi 209 zile - sau la 575 de zile - de la acea declaraţie de anul trecut) Tudor Ştefănie se prezintă în faţa opiniei publice cu “surpriza” unei noi renunţări: “o să mă retrag din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Turda”.

Dacă anul trecut se retrăgea din postura de candidat, acum se retrage tocmai pentru că... candidat! Concret, fostul primar şi-a motivat decizia tocmai pentru că e candidat PD-L PNL la parlamentarele din acest an şi e prea ocupat cu această candidatură (deşi eligibilitatea locului 5 pe care l-a primit pe listă e cu semnul întrebării) ca să-i mai conducă şi pe liberalii turdeni.

Şi ce rămâne în urma “vidului de putere” lăsat de retragerea fostului primar (şi, de-acum şi fost lider)?

Păi, aşa cum ne spune însuşi cel care şi-a anunţat retragerea, pe de-o parte “domnul Felezeu (n.r.: Cristian) va rămâne liderul grupului consilierilor” iar pe de altă parte “Rigman Ciprian, cu sprijinul lui Marius Riter vor conduce toată campania electorală şi toţi trei vor avea - împreună cu consultarea noastră, dacă şi dumneavoastră (n.r.: colegii de partid) sunteţi de acord - punctul de vedere al organizaţiei municipiului Turda, iar lucrurile se vor clarifica la momentul declanşării alegerilor la nivelul organizaţiei”.

Iar ca să nu uităm de la ce similitudini am plecat - renunţarea la candidatură anunţată în 2015 - fostul primar şi fostul renunţător mai anunţă o renunţare: “mai confirm încă un lucru: în mod sigur nu voi candida la momentul când vor mai fi alegeri locale”. Adică iar a anunţat că nu mai candidează. (Déjà vu?)

Dar să revenim: totuşi, ce rămâne în urmă?

Păi, întrebat fiind cine este factorul decident, până la urmă, şi dacă se poate vorbi de un interimat al cuiva până la localele din PNL Turda, fostul primar relua: “Domnul Felezeu să rămână, în continuare, cu problemele de şef de grup la consilierii locali, domnul Rigman să se ocupe de partea de imagine şi să preia, oarecum, conducerea organizaţiei, sigur, în discuţiile pe care o să le aibă cu domnul Felezeu (n.r.: Călin) şi cu mine, dar el va fi purtătorul de cuvânt şi mesagerul tuturor activităţilor politice ale organizaţiei”. Cu alte cuvinte, asupra numelor celor 3 pare să plutească un fel de nebuloasă, un fel de amalgam, mai ales asupra lui Ciprian Rigman care preia conducerea dar numai “oarecum” şi rămâne de fapt purtător de cuvânt care transmite ce spune Tudor Ştefănie dimpreună cu Călin Felezeu. Adică plec, dar nu de tot şi altcineva va fi băgat la înaintare, de imagine (ca în bancul în care Bulă-şi punea bunicul în geam să-i încaseze pensia) dar va transmite ce zicem noi, de fapt.

Dacă e să vedem motivaţiile deciziilor din martie 2015 şi octombrie 2016 prezentate de Tudor Ştefănie, cei cărora li se resetează mintea odată pe săptămână ar putea rămâne uimiţi (chiar dacă peste o săptămână n-o să-şi mai reamintească):

  • 17 martie 2015 - “E nevoie de o schimbare la nivelul administraţiei publice locale astăzi, cred că este nevoie de implicarea altor generaţii şi cred că există la nivelul municipiului Turda oameni politici capabili de a conduce destinele acestui municipiu. După o perioadă atât de lungă este nevoia de schimbare, cred acest lucru şi, în acelaşi timp, trebuie să te retragi la momentul când ai înlocuitori. Noi avem această soluţie, aşa că vom merge pentru a câştiga acele obiective”.
  • 12 octombrie 2016 - “Am propus din generaţia tânără că am zis să îi ajutăm şi să refacem structura organizatorică. Eu, cel puţin, consider că trebuie să fie reînnoită organizaţia, să vină oameni tineri, oameni care îşi doresc foarte mult şi au ambiţii mari pentru activitatea politică şi care să susţină foarte bine activitatea PNL ca şi organizaţie la nivelul municipiului Turda. De asemenea, cred că se va deschide o poartă pentru noua generaţie de politicieni, o poartă pe care organizaţia o are şi sper ca să găsim soluţii astfel încât să vină cât mai mulţi tineri alături de noi şi să reuşim performanţe cât mai multe atâta timp cât vom fi alături de ei. Şi cât va fi nevoie de sprijinul nostru, în mod cert, vom sprijini această performanţă”.

Adică şi în 2015 şi acum, în 2016, generaţia tânără era cea spălată, apretată şi arătată la lume. Cu ea “se scoteau ochii” opiniei publice. Ce s-a întâmplat după renunţarea din 2015 şi cine a rămas, de fapt, cu ochii scoşi pe locul de generaţie tânără (să fie Felezeu?... nu de alta, da’ Bulgaria s-a prins ce şi cum şi a plecat la timp fără să mai bălească la vreo speranţă) deja am văzut cu toţii...

Ce nu am înţeles noi, însă, e altceva: dacă tot s-a retras în 2015 din postura de candidat (când încă era “pe val” - doar era primar) şi spunea că face loc tinerilor, de ce nu a rămas retras, de ce nu s-a umplut PNL-ul de tineri care mai de care mai mici, cu un suflu nou, care să ducă partidul pe noi culmi de glorie, civilizaţie şi progres? Dacă tot a făcut atunci pasul în lateral, de ce nu a rămas pe tuşă laterală şi vine acum să reîncălzească aceeaşi ciorbă a retragerii, dar nu de tot, că, deşi spunea cu subiect şi predicat că “va fi un interimat până la alegerile locale”, întrebat despre interimar şi factorul decident, spunea că, ştiţi, păi nu va fi o persoană ca preşedinte interimar, dar va fi cineva pe post de... - nu i-am spune chiar marionetă - iar deciziile tot noi le vom lua şi acel cineva doar le va comunica.

Bine şi-aşa, că oricum mintea multora se resetează săptămânal şi, oricum, uită. Totuşi, pentru cei care nu uită, hai să vedem cât va rămâne reîncălzită această ciorbă? Până se va răci şi cineva - nu ştim cine!! - o va reîncălzi din nou pentru cei cu mintea mereu pe restart.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS