Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Informare publică a Grupului de consilieri locali PNL Turda cu privire la ședința ordinară a Consiliului Local Turda din data de 27 octombrie 2016 (I)

PNL
Typography

Joi, 27 octombrie 2016, Primăria Turda a găzduit ședința ordinară de Consiliu Local.

Cu această ocazie, sala mare a Primăriei a fost minuțios pregătită: primarul PSD Cristian Matei privind la consilierii locali și la cetățeni din diverse ipostaze - fizic, de la masa de ședință, și virtual, din nenumăratele fotografii înrămate și așezate propagandistic pe șevaletele de prezentare, acolo unde apărea imortalizat în mijlocul mulțimilor de copii, mobilizați în simulacrul de campanie de ”ecologizare” a Parcului Central (fie vorba între noi, nici până la această dată nu s-a preocupat nimeni să adune urmele poluante ale acelei acțiuni de ”ecologizare”: hârtia creponată sau bucățelele de confeti, dar poate că primarul PSD se pregătește de carnaval, cine mai știe...). Este, indiscutabil, o reminiscență mentală a trecutului regim politic comunist, al cărui produs este și primarul actual, care, în mod natural, nu se poate delimita de efectele nocive ale cultului personalității. Încă o confirmare, în caz că se mai îndoia cineva, că PSD este moștenitorul direct al defunctului Partid Comunist Român!

Înainte de a oferi informații cu privire la Proiectele de Hotărâre propuse spre dezbatere și adoptare consilierilor locali, se cuvine să emitem o părere ”tehnică” asupra modului în care a fost pregătită această ședință a legislativului local. Concret, pe ordinea de zi a ședinței au fost inițial 24 de Proiecte de Hotărâre, oferite spre studiu consilierilor locali cu 5 zile înainte de ședință. Până aici, nimic nefiresc. Numai că, în momentul deschiderii ședinței, consilierii locali au găsit pe masă alte 8 Proiecte de Hotărâre, cumulând nu mai puțin de 67 de pagini?! Această practică discreționară (punerea celorlalți în fața ”faptului împlinit”!), care ne-a făcut să bâjbâim debusolați prin maldărul de hârtii aruncate aproape ostentativ în fața noastră (erau, de altfel, Proiecte importante, care necesitau o analiză prealabilă atentă, vizând modificarea Actului Constitutiv al Salinei – 17 pagini sau amenajarea unei Baze Sportive – 14 pagini), ne-a determinat să ne întrebăm cam ce fel de relație instituțională dorește să cultive actualul primar în raport cu consilierii locali: una de colaborare constructivă, bazată pe inițiativă transparentă și dezbatere legislativă reală, sau una de dispreț profund, în care consilierii locali sunt reduși la statutul de yesmeni, buni doar să ridice, minimalizați politic și moral, mâna?! În ceea ce ne privește, noi nu aderăm deloc modelului de yesmeni cu mâna mereu ridicată (nu este însă și cazul consilierilor PSD, PMP, PRM, ALDE și, parțial, UDMR, care, în curând, vor ridica mâna înainte de a fi anunțat titlul vreunui Proiect de Hotărâre...), noi dorim o dezbatere profundă și conștientă a Proiectelor, nu de alta, dar consilierii locali trebuie respectați, la fel și munca lor, ei fiind reprezentanți legitimi ai cetățenilor municipiului. 

Domnule primar Cristian Matei: părerea consilierilor locali (inclusiv a celor din PSD), și a cetățenilor pe care îi reprezintă, contează!! 

Acestea fiind zise, credem că nu suntem deloc deplasați să solicităm, cel puțin pentru ședința ordinară, care are loc doar o dată pe lună, reducerea numărului acestor Proiecte de Hotărâre inopinate, care nu fac altceva decât să excludă analiza și debaterea, aruncând în derizoriu activitatea legislativului local. Și încă ceva: vă solicităm, domnule primar, să puneți capăt practicii lipsei de transparență în comisiile de specialitate ale Consiliului Local, oferind posibilitatea consilierilor locali de a studia Proiectele propuse spre avizare cu câteva zile înainte! Nu cerem decât o abordare politică modernă, analiză și dezbatere, și nu una de fațadă, ca înainte de 1989, în care consilierii trebuie să tacă și primarul ”să taie și să spânzure”!

În legătură cu Proiectele de Hotărâre supuse aprobării în ședința ordinară din 27 octombrie 2016 și interpelările adresate executivului de către consilierii locali vom oferi detalii în zilele următoare.

Cu considerație față de fiecare cetățean,
Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS