Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Viziunea PNL privind sănătatea și sistemul medical - Programul de guvernare ”Reclădirea Națională a României 2016-2020”

PNL
Typography

Sănătatea este bunul cel mai de preț al fiecărui om! Tocmai de aceea sănătatea românilor ocupă un loc central în programul de guvernare propus de PNL pentru perioada 2016-2020.

O națiune biologic sănătoasă reprezintă condiția esențială pentru atingerea bunăstării generale, căci randamentul în muncă al fiecărui om este direct proporțional cu starea sa de sănătate. Pe de altă parte, un popor sănătos degrevează bugetul național de sume importante care ar putea fi direcționate spre alte priorități de intres public.

În viziunea PNL, refacerea sistemului sanitar se fundamentează pe statuarea ocupației de medic în categoria meseriilor celor mai respectate fără de care nu se poate garanta siguranța unei națiuni. Protejarea pacientului trebuie să devină primul obiectiv al sistemului sanitar.

Măsurile propuse de PNL pentru crearea unui sistem medical eficient, centrat deopotrivă pe pacient și pe cadrul medical, sunt:

1. Stoparea migrației medicilor, prin:

  • - dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 și reașezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilă rațională.
  • - creșterea salariilor asistenților medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017, până la dublarea acestora.
  • - programul „Casa Medicului”: construirea a circa 900 imobile adecvate pentru asistență sanitară primară, de ambulatoriu, mini-laborator de analize, alte investigații, farmacie și locuință pentru medicii comunităților rurale și mici urbane.

2. Investiții în infrastructură:

  • - construirea a 8 spitale regionale cu specific de urgență la Cluj Napoca, Iași, Craiova, Timișoara, Constanța, Tîrgu Mureș și sectoarele 3 și 6 din București.

3. Pacientul în centrul sistemului sanitar:

  • - dezvoltarea și generalizarea unor programe naţionale de prevenţie și educaţie pentru sănătate, gratuite pentru toți cetățenii indiferent dacă sunt sau nu asigurați.
  • - actualizarea bianuală a listei de medicamente. 
  • - protecția reală a drepturilor pacienților.

Pentru o Românie sănătoasă, în 11 decembrie, VOTĂM PNL!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS