Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Viziunea PNL privind justiția - Programul de guvernare ”Reclădirea Națională a României 2016-2020”

PNL
Typography

Orice stat democratic este și un stat de drept, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea legii cade în seama justiției, ale cărei obiective prioritare trebuie să fie garantarea şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, recuperarea prejudiciilor și, nu în ultimul rând, combaterea corupţiei.

Programul de guvernare PNL cuprinde o serie de măsuri care să asigure funcționarea unei justiții românești integre și independente de factorul politic, prin:

  • - Programul național de extindere a bazei logistice – mai multe săli de judecată la dispoziția justițiabililor
  • - Reforma Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - debirocratizare și eficientizare a activității
  • - Transferarea bugetelor justiției la CSM ca o pârghie importantă în asigurarea independenței justiției
  • - Întărirea răspunderii magistraților pentru creșterea responsabilității acestora și a încrederii cetățenilor în actul de justiție
  • - Reforma resurselor umane pe bază de management profesionist și eficient (ex: asigurarea unui număr corespunzător de grefieri)
  • - Finalizarea restituirii proprietăților confiscate de regimul comunist

Pentru o Românie cu o justiție corectă și independentă față de factorul politic, în 11 decembrie, VOTĂM PNL!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS