Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, Jun
103 New Articles

Marius Riter: “Directorul API nu e condamnat la locul de muncă. Dacă nu-i capabil, să plece” | VIDEO

PNL
Typography

Ideea a fost rostită de către consilierul PNL Marius Riter în cadrul conferinţei de presă care a avut loc marţi, 3 aprilie, de la orele 17:30, la sediul PNL Turda.

Nemulţumirea şi dezacordul liberalilor au fost manifestate încă în şedinţa Consiliului Local Turda când, la proiectele de hotărâre care vizau societatea Administratea Patrimoniului Imobiliar SRL au avut o serie de interpelări în principal pe aspectul financiar.

Eu o să-mi menţin punctul de vedere care l-am avut în şedinţa de consiliu local şi anume că API SRL face o risipă clară la banii publici, la banii turdenilor” şi-a început, relativ abrupt, intervenţia consilierul PNL în momentul în care a luat cuvântul în conferinţa de presă.

Marius Riter a repus pe tapet cam aceleaşi elemente subliniate în şedinţa consiliului local, motiv pentru care vom reula, parţial, menţiu8nile consilierului PNL, aşa cum au fost ele readuse în dicuţie în cadrul conferinţei de presă:

Proiectele s-au votat la unison de majoritatea din consiliul local... trebuie menţionat: PSD, UDMR, ALDE, PMP şi PRM”.

Şi-au aprobat creşterea numărului de salariaţi de la 22 la 27 de angajaţi. În societate va exista, la trei angajaţi, un şef”.

Indemnizaţia directorului îşi doreşte să şi-o crească cu 43% în condiţiile în care cheltuielile cu terţii sunt în creştere”.

Nu aveam nimic împotrivă dacă vedeam că pe anul ăsta îşi propun un profit de 15-20%. Dar după ce că fac cheltuieli foarte mari din banii noştri îşi propun o cifră de afaceri mai mare decât cea de anul trecut cu 10% iar profitul le va creşte cu 3%”.

Va apărea o funcţie de director adjunct, funcţie care va prelua foarte multe sarcini ale directorului - sunt 27 de angajaţi unde sunt director şi director adjunct, două funcţii de execuţie plătite cu bani mulţi din banii turdenilor - iar firma reia o investiţie de anul trecut care n-a reuşit să o finalizeze şi anume un contract de consultanţă prin care îşi doreşte să optimizeze operaţiunile societăţii, contract în valoare de 23.000 de lei”.

Noi plătim practic de două ori acelaşi lucru: odată îl plătim pe domnul director să managerieze, să operaţionalizeze societatea şi pe de altă parte plătim un terţ care va veni să îl ajute pe domnul director să conducă societatea, să o optimizeze”.

Aceasta părea să fie una din cele mai mari nemulţumiri ale consilierului PNL, Marius Riter fiind de părere că optimizarea societăţii se poate face tocmai prin renunţarea la una din cele două cheltuieli: fie pleacă directorul “cu conducerea lui” iar societatea în cauză - API - îşi externalizează serviciul de directorat către o firmă de consultanţă, fie directorul face acele lucruri pentru care îşi primeşte salariul: să managerieze şi să operaţionalizeze societatea.

Concluzia consilierului PNL a fost următoarea: “Acuma, nu-l obligă nimeni... Dacă nu-i capabil, poate să plece. Nu-i condamnat la locul de muncă. Dar dacă îşi ia salariul, noi avem pretenţia să îşi facă treaba”, Riter considerând că “toată coaliţia de la guvernare a votat pentru risipa asta de bani publici”.

Intervenţia consilierului PNL poate fi vizionată şi în înregistrarea document de mai jos:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS