Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Sun, Mar
152 New Articles

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: Bugetul pentru anul 2020 ar putea intra în vigoare în 6 ianuarie

PNL
Typography

După cum am anunțat anterior votării moțiunii de cenzură, unul dintre motivele principale ale deciziei mele a fost ca România să aibă buget pentru anul viitor și să nu intre într-o criză fără ieșire. Singura variantă de a se adopta legea bugetului de stat pentru 2020 a fost angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, deoarece altfel proiectul nu s-ar fi putut operaționaliza până la sfârșitul anului.

Executivul a construit un buget realist, cu o creștere economică de 4,1%, o rată a inflației de 3,1% și un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Faptul că procedura angajării răspunderii, folosită în premieră de către Guvernul PNL, nu a avut ca și consecință depunerea unei moțiuni de cenzură de către opoziție, în termen de trei zile de la adoptare, constituie, fără îndoială, o dovadă clară că Executivul condus de Ludovic Orban a procedat corect.

În acest moment, cele trei legi pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, între care și legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale de stat, pot fi contestate la Curtea Constituțională. Dacă nu vor fi atacate, aceste legi pot fi promulgate și pot intra în vigoare începând cu data de 6 ianuarie 2020. De altfel, opoziția nu a precizat că ar avea vreo obiecție de neconstituționalitate pe marginea celor două legi privind bugetul pe anul 2020, fapt reconfirmat și de faptul că nu a fost depusă o moțiune de cenzură, așa cum a fost anunțat inițial.

În aceste condiții, românii pot să fie liniștiți cu privire la viitorul bugetar al țării pentru anul viitor, deoarece proiectul legii bugetului de stat prevede în mod expres asigurarea tuturor resurselor financiare și a cheltuielilor privind bunul mers al instituțiilor statului.

Deputat PNL Cluj,
Cristina BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS