Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
87 New Articles

Haiduc şi Lojigan, mai înverşunaţi pentru funcţia de prefect al Clujului, decât Tişe şi Boc

PSD
Typography

Cele mai recente mişcări de pe scena politică - ce au dus şi la constituirea noii alianţe de guvernare în special prin intrarea PSD la guvernare după plecarea USR şi dărâmarea, în Parlament, a guvernului Câţu - îşi pun amprenta şi pe funcţiile de reprezentare a Guvernului în teritoriu (ca în cazul în care Szilard Tasnadi a ajuns prefect pentru că postul “i-a revenit” UDMR la “împărţeala” anterioară).

Având, aşadar, în vedere noua coaliţie de guvernare şi mişcările de pe scena politică, din nou funcţiile de prefect sunt subiect de discuţie politică.

Potrivit unuia din criteriile din alianţa de guvernare, partidul care într-un judeţ deţine funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, nu poate deţine şi funcţia de prefect al judeţului.

Într-un astfel de context, social-democratul Alexandru Cordoş pare să aibă şanse mari de a fi desemnat noul prefect al judeţului Cluj.

Cel mai probabil existenţa criteriului menţionat mai sus face ca liderii PNL ai judeţului Cluj - Alin Tişe şi Emil Boc - să nu fie cea mai importantă opoziţie liberală pe care social-democratul Cordoş o are în drumul său spre funcţia de prefect.

Cea mai acerbă activitate de împotrivire pare să vină taman dinspre Câmpia Turzii: subsecretarul de stat Cristian Haiduc şi primarul Dorin Lojigan ar fi liberalii care se opun cel mai tare pentru că şi-ar dori ca Irina Munteanu să fie cea care să obţină funcţia de prefect.

Şi atunci cum rămâne cu respectarea criteriului din alianţa de guvernare? Adică acesta poate fi ocolit doar pe criterii de ambiţii politice? Să nu uităm: Prefectura Cluj a fost “câştigată” de UDMR tot în urma unei alianţe în care s-au pus condiţii şi chiar dacă atunci liderii liberali ai judeţului au avut de comentat, tot UDMR a condus prefectura prin Szilard Tasnadi.

Cum va fi de data asta, când Tişe şi Boc nu se opun atât de acerb precum ar face-o Haiduc şi Lojigan, cei care parcă prea insistent ar prefera s-o vadă în funcţie pe Munteanu (care parcă aşteaptă un astfel de moment de pe funcţia de subprefect), asta urmează să vedem.

Interesant este că prin presa locală apăruse un material în care se preciza că unul din impedimentele care l-ar ţine departe pe Cordoş de funcţia de prefect ar fi “vârsta înaintată” - ceea ce poate fi luat în calcul cel mult ca o glumă bună - care l-ar face mai puţin familiarizat cu comunicarea online. Totuşi, inclusiv în acel material se preciza că în cazul în care funcţia de prefect va fi ocupată de Alexandru Cordoş - cel puţin dacă politicienii sunt la fel de serioşi în respectarea protocolului ca atunci când “au dat prefectura” UDMR-ului - ar putea exista posibilitatea ca de comunicare să se ocupe Irina Munteanu, cel mai probabil tot de pe funcţia de subprefect.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS