Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Deputatul PSD Cristina Burciu: “Îndemn autorităţile locale clujene să depună cât mai multe proiecte eligibile pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală”

PSD
Typography

Deputatul PSD Cristina Burciu s-a interesat pentru administraţiile publice locale şi populaţie în legătură cu stadiul proiectelor Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) derulate în prezent în judeţul Cluj.

În acest sens, parlamentarul turdean s-a adresat, printr-un document oficial, Viceprim-Ministrului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

„Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educaţie, apă – canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.

Recent, aţi apreciat viabilitatea funcţionării PNDL, care contribuie esenţial atât la dezvoltarea României, cât şi a satului românesc”, a afirmat Cristina Burciu, în interpelarea parlamentară adresată conducerii MDRAPFE.

Potrivit documentului parlamentar, deputatul social democrat a solicitat ministrului Stănescu răspuns la o serie de întrebări: „1. Care sunt obiectivele ce urmează să fie finanţate în etapa a doua a PNDL, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 2. Care este alocarea financiară pentru investiţiile PNDL începute în acest an?; 3. Ce proiecte au fost declarate în acest an eligibile în judeţul Cluj, care sunt acestea, şi în ce stadiu este finanţarea lor?”.

„Programul Naţional de Dezvoltare Locală constituie un factor determinant în dezvoltarea localităţilor judeţului Cluj, şi, implicit, în creşterea calităţii vieţii oamenilor, mai ales în zona rurală. Îndemn autorităţile locale să depună cât mai multe proiecte eligibile pe acest Program, deoarece îşi pot materializa astfel şansele de realizare a investiţiilor propuse”, a concluzionat deputatul Cristina Burciu.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 8 decembrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS