Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Câmpia Turzii: Pesediştii s-au exprimat în consiliul local înainte de discutarea bugetului | VIDEO

Gheorghe Rece - consilier PSD

PSD
Typography

Şedinţa Consiliului Local Câmpia Turzii în cadrul căreia s-a discutat bugetul municipiului pe anul 2018 a fost una cu scântei.

Totuşi, înainte ca dezbaterea să înceapă, grupul consilierilor PSD a dorit să facă anumite menţiuni, lucru care s-a întâmplat prin vocea consilierului PSD Gheorghe Rece care a citit de pe foaie ce şi cum, mai exact “Poziţia Grupului PSD Câmpia Turzii referitoare la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Bugetului General de Venituri si Cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2018”.

Iată ce au avut de precizat consilierii PSD Câmpia Turzii:

Grupul  PSD o sa voteze bugetul, deoarece este normal sa existe un buget aprobat pentru o buna functionalitate a administratiei publice locale, dar nu putem sa nu atragem atentia asupra unor lucruri:

  1. Desi am solicitat intocmirea bugetului prin dezbateri  publice, prin consultari cu cetatenii, ONG-uri, asociatii, mediul de afaceri, sa nu mai spunem de consultarile cu comisiile de specialitate ale Consiliului Local, nu ati facut acest lucru, sfidandu-ne atat pe noi dar cel mai important sfidandu-i  pe cetatenii Municipiului Campia Turzii, ba mai mult nu ati avut nici macar bunul simt sa raspundeti in termenul prevazut de lege la cererile noastre, depuse in scris, in acest sens. Acest aspect l-am semnalat si anul trecut si nu inteleg de ce nu faceti acest lucru. Nu putem decat sa ne gandim ca va este frica sa organizati o dezbatere publica pe acest important subiect.
  2. Analizand Executia Bugetara pe 2017, an in care prin politicile de guvernare ale PSD-ALDE s-au majorat substantial veniturile tuturor angajatilor din Primarie, am observat ca nu sunt influente negative majore cu privire la prognoza pe anul 2018  la capitolul functionare.
  3. La Capitolul dezvoltare  constatand faptul ca lista de lucrari NOI de investitii cuprinde doar 2 pozitii, dintre care una majora si anume:”Etajare imobil Gradinita Pinocchio in vederea infiintarii unei crese, str.Retezatului nr.8”, proiect initiat, sustinut, depus de catre administratia condusa de PSD in mandatul trecut, aprobata si finantata de catre mult ”hulitul”, chiar si in cadrul sedintelor de Consiliu Local de la Campia Turzii, guvern PSD –ALDE, consideram ca noi Social-Democratii de la Campia Turzii ne-am facut inca odata datoria fata de acest municipiu, fata de cetatenii lui si speram ca o sa fiti in stare sa duceti  la capat finalizarea acestui proiect important.
  4. Nu ni se pare corect fata de cetatenii Campiei Turzii sa avem un excedent bugetar, adica bani necheltuiti care exista la dispozitia UAT-ului in Trezorerie, cumulat pe ultimii ani, in jur de                9 300 000 de lei( aproximativ 2 000 000 de Euro) si orasul sa arate ca dupa razboi, cetatenii sa nu beneficieze conform legii, conform bunului simt, de confortul urban pe care administratia este obligata sa-l asigure platitorului de taxe si impozite, respectiv stare trotuare, drumuri, spatii verzi si parcuri, iluminat public, salubrizarea orasului. Suntem corigenti la aceste capitole dupa ce ani de zile eram printre fruntasi  la nivel national.

Ca o scurta concluzie: daca in ultimii 2 ani oamenii au fost mintiti ca nu sunt bani, in acest an Executivul nu mai poate si nu ii mai este permis sa invoce lipsa banilor pentru nerealizarea acestor obligatii fata de cetatenii Municipiului Campia Turzii, fata de Municipiu si fata de lege!

Poziţia PSD Câmpia Turzii o puteţi viziona şi în înregistrarea document de mai jos, începând cu minutul 5:30

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS