Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, se pronunţă pentru dinamizarea campaniilor naţionale de donare de sânge

PSD
Typography

Parlamentarul PSD Cluj, Cristina Burciu, susţine că este nevoie de o mai mare implicare a autorităţilor abilitate în scopul dinamizării şi eficientizării campaniilor naţionale de donare de sânge. În acest sens, deputatul turdean a adresat o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

„În ultima perioadă, au fost organizate mai multe campanii de promovare a donării benevole de sânge, însă marea majoritate a acestora nu au avut rezultatele aşteptate. Astfel de campanii au fost derulate de ONG-urile din domeniu, şi au fost adresate îndeosebi persoanelor care doresc să doneze sânge benevol şi dispuse să salveze vieţi omeneşti fără a primi recompense şi nici tichetele de masă oferite de statul român. În unele situaţii, nu s-a înregistrat nici măcar un singur donator benevol!”, a argumentat Cristina Burciu, în demersul adresat conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul documentului oficial, deputatul social democrat i-a solicitat ministrului Sorina Pintea răspuns la două întrebări punctuale: „1. Care este deficitul de sânge existent în prezent în România, şi îndeosebi în unităţile spitaliceşti din Cluj?; 2. Ce măsuri intenţionează să ia Ministerul Sănătăţii  pentru a stimula potenţialii donatori de sânge?”.

„Consider că Ministerul Sănătăţii, împreună cu societatea civilă cu implicare în acest domeniu vital, trebuie să identifice anumite măsuri de stimulare a donării de sânge. Cred că avem nevoie, uneori, şi de gesturi simple, mici, care pot ajuta însă un număr mare de semeni ai noştri aflaţi la ananghie”, a concluzionat parlamentarul PSD.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj,
Cristina BURCIU, 23 mai 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS