Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „Instituţiile abilitate trebuie să găsească soluţii pentru deblocarea lucrărilor de investiţii în şcoli”

PSD
Typography

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, doreşte să cunoască, în numele cetăţenilor judeţului, care sunt motivele blocării lucrărilor de reparaţii la unităţile de învăţământ. În acest sens, ea a făcut o solicitare oficială, printr-o interpelare parlamentară adresată ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

„Lucrările de reparaţii şi igienizări în foarte multe unităţi de învăţământ din ţară sunt blocate, din cauza unor contestaţii declanşate de societăţi care nu au fost mulţumite după anunţarea câştigătorilor licitaţiilor. În aceste condiţii, firmele ce s-au considerat a fi fost nedreptăţite au intentat acţiuni în instanţă. Astfel, o serie de lucrări de reparaţii curente în şcoli au rămas în suspensie, deşi autorităţile au banii necesari pentru finalizarea acestora”, a argumentat parlamentarul PSD, în documentul trimis conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale.

În finalul interpelării, Cristina Burciu l-a chestionat pe ministrul Popa asupra următoarelor aspecte: „1. Care este situaţia lucrărilor blocate în prezent la unităţile de învăţământ, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 2. În ce mod se va implica Ministerul pe care îl conduceţi pentru rezolvarea situaţiei prezentate?; 3. Consideraţi că blocarea acestor lucrări până la pronunţarea unei sentinţe definitive este normală?; 4. Care ar fi soluţia pentru ca investiţiile respective să poată fi totuşi efectuate?”.

„Există o serie de investiţii nefinalizate, care impietează asupra bunei desfăşurări a procesului educaţional, atât în ţară, cât şi în judeţul Cluj. Consider că autorităţile responsabile de destinele învăţământului, şi implicit de viitorul tinerei generaţii, trebuie să găsească soluţiile corecte şi optime, pentru ca astfel de blocări să fie rezolvate, cu reducerea semnificativă a timpului pierdut”, a concluzionat deputatul turdean.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj
Cristina BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS